Az utolsó pillanatban mentette meg a magyar mentős a fuldokló kisgyereket

Mi mindenen múlik egy emberélet megmentése!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.19.
Győrfi Pál felépülés életmentés

Elképesztő történetet mesélt el Hevesi Tamás podcast műsorában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR- vezetője egy nem mindennapi életmentésről.

győrfi pál
Fotó: Molnár Péter

A mentésirányítóhoz befutó hívásból kiderült, hogy egy pici gyerek félrenyelt és nem kap levegőt  Szombathely környékén egy apró faluban.

„A nagymama telefonált és mondta, hogy az anyuka fölkapta gyereket, bevágódott a kocsiba és elindult Szombathely felé. A mentésirányító megkérdezte, hogy most akkor hova küldje a kocsit, mire a nagymama azt felelte, hogy nem tudja, mert tőlük két út is Szombathely felé vezet”
– mesélte Győrfi Pál. Majd elárulta, hogy a hívás kezelője nem bízta a dolgot a szerencsére. 

Fotó: Gé


„A mentésirányító annyira jó volt, hogy mind a két úton elindított egy-egy mentőautót, hogy valahol találkozzanak. (...) Az anyuka,meglátva mentőt lefékezett, kiugrotta kocsiból és szinte odadobta a Tamás (Köcse Tamás, Győrfi Pál régi mentős kollégája, ismerőse) kezébe a picit, aki akkor már lila volt, fekete, mert oxigénhiányos állapotban nem lélegzett. Tamás beugrott vele a mentőautóba, ráfektette a hordágyra. Van nekünk egy eszközünk, amivel be tudunk nézni a légutakba és meglátta a kis LEGO-figurának a két kis talpát, ami beszorult a hangrésbe és megfelelő eszközzel ráfogott, kiemelte, párszor lélegeztetni kellett a gyereket, aki nemcsak életben maradt, hanem teljesen rendbe is jött”
– osztotta meg a nem mindennapi életmentés történetét Győrfi Pál.

Ha tetszett a fenti részlet, nézd meg a teljes beszélgetést!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás