Nem lassít az időjárás: 15 vármegyére adtak ki riasztást

A zivatarok után most más okoz fejfájást. Mutatjuk, hogy mi.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.06.29.
időjárás hőség Riasztás előrejelzés nyár

Az elmúlt napokban is kitartott a nyárias meleg. Néha ugyan eleredt az eső, de ez a hőségen nem sokat javított. És sajnos ebben a következő időszak sem hoz változást.

Ma is pokoli hőség várható Fotó: Sascha Steinbach

Ugyanis szombaton szikrázó nyári napsütés valószínű, esetleg ÉK-en fordul elő zápor. Élénk lesz az ÉK-i szél. 30-35 fokos, országos hőség ígérkezik - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Vasárnap még ennél is melegebb lehet

Vasárnap

Igazi strandidőre számíthatunk, sok napsütéssel, csapadék nélkül. Tovább fokozódik a hőség: délen 37-38 fokos maximumok is lehetnek!

Hétfő

Északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. 27 és 34 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Marad az erős szél, folytatódik a felfrissülés: délután 26-31 fok valószínű.

Riasztást adtak ki a meleg miatt!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 15 vármegyére a várható hőség miatt. A napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat - írja a met.hu. Mutatjuk térképen az érintett területeket:

Időjárás előrejelzés hőség riasztás
Négy vármegye kivételével mindenhova riasztást adtak ki Fotó: met.hu

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás