"Gergő! Az nem program, hogy kimagyarázod, miért nem sikerült semmi" – üzente Vitézy Karácsonynak

Vitézy Dávid több alkalommal is csúnyán lemosta a 4,5 évig semmittevő Karácsony Gergelyt, akit a június 9-ei választáson is maga mögé utasíthat.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.06.08.
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt Karácsony Gergely Budapest

Egy friss felmérés szerint már Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, és szemtől szemben legyőzheti a semmittevő "csődpolgármestert". Karácsony Gergely a Vitézyvel folytatott vitáiban eddig is alulmaradt, az LMP jelöltje ugyanis mindenben konkrétabbnak és tájékozottabbnak bizonyult, nem beszélve arról, hogy olyan a fővárosiakat érintő problémákat is megemlített, mint a hajléktalanszállóvá zsugorodott közösségi közlekedés. A főpolgármester-jelölti vitán Karácsony levegő után is alig kapkodott...  

20220526_kozlekedesi muzeum_ 3964_MK_MP
Vitézy Dávid szerint Budapestnek nincs még 5 éve elpazarolni Fotó: Máté Krisztián

"A vita után már nincs kérdés, egyértelmű, hogy Budapestnek új főpolgármester kell"–összegezte Vitézy Dávid legújabb videójában. Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony Gergely csak zavartan mosolygott, mikor szembesítette a teljesítetlen ígéreteivel. Vitézy így fogalmazott:

Gergő, tudod, hogy sok mindenben egyetértünk, de az nem program, hogy mindig kimagyarázod, miért nem sikerült már megint semmi. Az, hogy játszod az áldozatot, akit aztán mindig megsajnálnak, valójában a gyengeség jele. Téged igazán nem Budapest érdekel, hanem folyamatosan a miniszterelnöki székről ábrándozol. Vitézy Dávid vagyok, nekem ez a város az életem! Nekem van egyedül részletes programom és én tudok egyedül megharcolni a pénzekért

– hangsúlyozta közösségi oldalán az LMP főpolgármester-jelöltje, aki szerint Budapestnek nincs újabb 5 éve Karácsonyékra. 

Vitézy videóját itt nézheted meg: 

Karácsony kontra Vitézy a vitában

"Itt a villamos!"–jegyezte meg Vitézy Dávid laza kezdésként, szembesítve a főpolgármestert a jelölti vitában, hogy 2019-ben azt ígérte: nem indul újra akkor, ha öt év alatt nem akadálymentesíti majd az önkormányzati és közintézményeket. Miután ez nem történt meg, Vitézy rákérdezett Karácsonynál, hogy akkor most visszalép-e...

Vitézy és Karácsony között, a főpolgármester-jelölti vitában élesedett ki leginkább a két karakter közötti különbség - és nem a jelenlegi főpolgármester javára... Karácsony Gergely,  a semmiről nem tudó, semmiről be nem számoló, de "jófejkedő" főpolgármester csúnyán alulmaradt a szakmai kihívó Vitézyvel szemben, aki keni-vágja a feladatok sorát, a konkrét – elmaradt vagy gyatrán teljesült – fejlesztéseket azok hátterével együtt. Ennyire nem égett be főpolgármester eddig, mint most a mások tollaival ékeskedő "csődpolgármester". Vitézy nem volt szívbajos, kendőzetlenül rávilágított a semmittevő "csődpolgármester" körüli visszásságokra is. 

Így mosta le Vitézy a "csődpolgármestert"

A vitán több alkalommal is különösen kínos pillanatokat okozott Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek a főpolgármester-jelölti vitán. A „csődpolgármesternek” nem volt könnyű dolga, hiszen Vitézy szinte mindenben konkrétabb és tájékozottabb volt a 4,5 évig semmit sem csináló főpolgármesterrel szemben, aki láthatóan csak vitatható humorában bízhatott, az eredményeiben nem. 

Azt látjuk, hogy ott van a listádon Czeglédy Gergő, Hagyó Miklós volt kabinetfőnöke, aki abban az időszakban vezette a kabinetet, amikor a hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt elítélt főpolgármester-helyettes szétlopta a BKV-t, és gyakorlatilag egy bűnszervezetként működtette a Fővárosi Önkormányzatot. Ott van a listádon bejutó helyen az a Horváth Csaba, aki ellen egyszerre folyik eljárás gyanúsítottként a zuglói parkolás miatt – amit te is jól ismersz Gergő, mint ügyet –, de más ügyekben is napirenden van jelenleg a neve. A listádon szerepel Trippon Norbert újpesti polgármesterjelölt, akinek az ügyeivel szintén tele van a sajtó. Te azt mondtad, hogy ezt a listát te állítottad össze és volt vétójogod, a listán szereplőkért vállalod a felelősséget. Valóban vállalod értük a felelősséget?

– kérdezte a „csődpolgármestertől” Vitézy a vitán. Karácsony hosszas levegővétel után így reagált: „A listámon 54. helyen szereplőkért nem biztos, hogy felelősséget kell vállalnom.” Amikor erre a jelenlévők fújoltak, annyit kiáltott nekik: „Ne-ne-ne!”

 

Vitézy lemosta Karácsonyt a főpolgármester-jelölti vitán 

 Uniós pénzekből fejlesztene Karácsony, de az EP-listán azokra szavaz, akik gátolnák a hazánknak járó pénz kifizetését

Karácsony Gergely körbehaknizta az országot a Gyurcsány-házaspárral a kampány elmúlt heteiben. De Dobrev Klára úgy nyilatkozott még a napokban is, hogy nemmel szavazna arra, hogy Magyarország hozzáférjen a neki járó EU-s forrásokhoz. Vitézy erre is rákérdezett, hogy is van ez összerakva Karácsony fejében.

Itt van egy elég nagy ellentmondás. Dobrev Klára ma is azt hangoztatja, hogy ő nemmel szavazna az EU-s források hozzáféréséhez. Te pedig vele vagy teleplakátolva az egész országban. Közös lista, együtt támogatjátok az EP-listát is. Közben pedig ezt az uniós 300 milliárd forintot ígérgeted itt, hogy abból terveztek előrelépni. Ez most hogy van? Te kire fogsz szavazni az uniós választáson?

– kérdezte Vitézy Karácsonytól, aki rávágta: „Erre a listára!” 

Vitézy ekkor azt kérdezte: „Válaszolj, kérlek, te elhatárolódsz-e Dobrev Klára kijelentésétől, aki arra kér támogatást a magyaroktól, hogy ezek az uniós pénzek ne jöjjenek meg Magyarországra?

Karácsony kérdésre adott válasza annyi volt: „Ez álkérdés, Dávid!” Majd egérutat remélt attól a zavaros fejtegetéstől, hogy Magyarország teljesítse az unió követeléseit…
 "A villamos és busz nem hajléktalanszálló!"

A BKK-rendészet létrehozását azért javasolta Vitézy, mert elmondása szerint az utazók és a budapesti tömegközlekedésben dolgozók is jelezték, hogy elviselhetetlen állapotok uralkodnak. Magukra vannak hagyva, nincs semmilyen rendszer, ahol segítséget kapnának egy akár veszélyes vagy utazási szabályokat sértő helyzet kezelésében. 

"Bár főpolgármester úr elküldött érte a fenébe, de én a BKK-rendészet létrehozását nem egy hajléktalanellenes intézkedésnek, hanem egy utasbarát intézkedésként javasoltam"–mondta a vastapsot kapó Vitézy Dávid a főpolgármesteri vitán, miután Karácsony Gergely "csődpolgármester" a napokban egy konferencián megjegyezte a BKK-rendészetről szóló ötlet kapcsán, hogy amikor „azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe!"

"A villamoson végezte el a szükségleteit"

Míg Karácsony Gergely letagadta  a probléma súlyát, aközben a BKK napi rendszerességgel gyűjti ezeket az adatokat–ismertette Vitézy. Két hónap alatt 700 olyan panasz érkezett a BKK-hoz, amely miatt beavatkozásra volt szükség.  Az LMP főpolgármester-jelöltje korábban videójában ezekből fel is olvasott.

"Nézzük mondjuk az 1-es villamost, délután kettőkor: az utazási feltételeknek meg nem felelő személy a villamoson végezte el a szükségleteit, majd elaludt és nem volt hajlandó a szerelvényt elhagyni. Egy másik: Egy feltehetően ittas, vagy tudatmódosítószer hatása alatt álló személy a villamos padlóján fekszik, végül rendőr segítségével sikerült eltávolítani a járműről. Vagy utasok verekedtek az utastérben. Vagy utas be akarja törni a jármű első üvegét".

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás