Főpolgármesteri vita: mutatjuk Karácsony Gergely 3 legkínosabb pillanatát

Vitézy Dávid többször is beégette a „csődpolgármestert”, aki nem tudott kimenekülni a helyzetekből. Talán könnyebb lett volna a dolga, ha az elmúlt 4,5 évben dolgozott volna valamit…



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.06.06.
Módosítva: 2024.06.06.
Karácsony Gergely Választás 2024 Budapest

Főpolgármester úrnak van mivel elszámolnia, ugyanis vannak olyan listák, aminek a tagjairól nem sokat tudunk. De az ön listáján szereplő jelöltekről viszont túl sokat tudunk” – mondta Vitézy Dávid sokat sejtetően a főpolgármester-jelölti vitán a „csődpolgármesternek”, aki csúnyán alulmaradt. Mutatjuk Karácsony Gergely három legkínosabb pillanatát. 

Vitézy Dávid leiskolázta Karácsony Gergelyt Fotó: YouTube

Három alkalommal is különösen kínos pillanatokat okozott Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek a főpolgármester-jelölti vitán. A „csődpolgármesternek” nem volt könnyű dolga, hiszen Vitézy szinte mindenben konkrétabb és tájékozottabb volt a 4,5 évig semmit sem csináló főpolgármesterrel szemben, aki láthatóan csak vitatható humorában bízhatott, az eredményeiben nem. 

Azt látjuk, hogy ott van a listádon Ceglédy Gergő, Hagyó Miklós volt kabinetfőnöke, aki abban az időszakban vezette a kabinetet, amikor a hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt elítélt főpolgármester-helyettes szétlopta a BKV-t, és gyakorlatilag egy bűnszervezetként működtette a Fővárosi Önkormányzatot. Ott van a listádon bejutó helyen az a Horváth Csaba, aki ellen egyszerre folyik eljárás gyanúsítottként a zuglói parkolás miatt – amit te is jól ismersz Gergő, mint ügyet –, de más ügyekben is napirenden van jelenleg a neve. A listádon szerepel Trippon Norbert újpesti polgármesterjelölt, akinek az ügyeivel szintén tele van a sajtó. Te azt mondtad, hogy ezt a listát te állítottad össze és volt vétójogod, a listán szereplőkért vállalod a felelősséget. Valóban vállalod értük a felelősséget?

– kérdezte a „csődpolgármestertől” Vitézy. Karácsony hosszas levegővétel után így reagált: „A listámon 54. helyen szereplőkért nem biztos, hogy felelősséget kell vállalnom.” Míg Karácsony válaszát kifütyülték a jelenlévők, addig Vitézy azután érdeklődött, hol a határ akkor, amiért felelősséget vállal Karácsony a saját listájáért. Erre már a főpolgármester nem válaszolt, hanem zavarosan Vitézy egyik jelöltjét vádolta korrupcióval. Mikor Vitézy ezt súlyos vádként aposztrofálta, Karácsony  helyesbített, hogy az általa vezetett cégről van szó, mégsem a jelöltről. Majd a Déli körvasút ügyét hozta elő, szintén zavarosan, amiben végül kioktatta Vitézyt, hogy „ha politikus leszel, ott más erkölcsi szabályok vannak. Nem lehet csak úgy belebeszélni a levegőbe!” Amikor erre a jelenlévők fújjoltak, annyit kiáltott nekik: „Ne-ne-ne!”

Útfelújítás, járatok ritkítása

Az úthálózat töredékét újította fel Karácsony Gergely, miközben az autókat elkezdte kiszorítani a belvárosból. Ezzel kapcsolatban Vitézy így fogalmazott: „Budapesten az utak állapota minden általam ismert korábbinál rosszabb lett, a főváros soha ilyen kevés utat nem újított még fel  – tavaly csak a hálózat 0,6 százalékát. Én majd megtízszerezem ezt.”

Nagyon nem értek egyet azzal, hogy 53 járat ritkításával kezdte az évet a főváros, emellett egy darab járatot sem sűrített. Tehát az a kommunikáció, hogy itt átcsoportosítás van, nem bizonyult igaznak. És akkor bukott meg ez a javaslat, amikor egyrészt kiálltunk ellene, másrészt a BKK vezérigazgatójának az az utasokat degradáló mondata nyilvánosságra került: a pulykákat sem kérdezik meg hálaadás előtt, hogy megegyék-e és feltálalják-e őket. Ezt elfogadhatónak gondolod, főpolgármester úr? Azt gondolod, hogy a zöldszemlélethez járatritkítás társul?

– kérdezte Karácsonyt Vitézy. Erre Karácsony csak úgy reagált: „Walter Katalin egy rossz mondatával szemben négy év kiváló teljesítménye állt”. A közlekedés fejlesztéséről pozitívan nyilatkozott a „csődpolgármester”, bár az homályos maradt, miért köszönte mindenkinek, a teremben lévőknek és a nézőknek, hogy a hármas metrót sikerült befejeznie. Majd áttért a tömegközlekedési eszközök beszerzésére és az úthálózatra. 

Uniós pénzekből fejlesztene Karácsony, de az EP-listán azokra szavaz, aki gátolnák a hazánknak járó pénz kifizetését

Karácsony Gergely körbehaknizta az országot a Gyurcsány házaspárral a kampány elmúlt heteiben. De Dobrev Klára úgy nyilatkozott még a napokban is, hogy nemmel szavazna arra, hogy Magyarország hozzáférjen a neki járó EU-s forrásokhoz. Vitézy erre is rákérdezett, hogy is van ez összerakva Karácsony fejében.

Itt van egy elég nagy ellentmondás. Dobrev Klára ma is azt hangoztatja, hogy ő nemmel szavazna az EU-s források hozzáféréséhez. Te pedig vele vagy teleplakátolva az egész országban. Közös lista, együtt támogatjátok az EP-listát is. Közben pedig ezt az uniós 300 milliárd forintot ígérgeted itt, hogy abból terveztek előrelépni. Ez most hogy van? Te kire fogsz szavazni az uniós választáson?

– kérdezte Vitézy Karácsonytól, aki rávágta: „Erre a listára!” 

Vitézy ekkor azt kérdezte: „Válaszolj, kérlek, te elhatárolódsz-e Dobrev Klára kijelentésétől, aki arra kér támogatást a magyaroktól, hogy ezek az uniós pénzek ne jöjjenek meg Magyarországra?

Karácsony kérdésre adott válasza annyi volt: „Ez álkérdés, Dávid!” Majd egérutat remélt attól a zavaros fejtegetéstől, hogy Magyarország teljesítse az unió követeléseit…

„Budapesten holdjáróval sem lehetne közlekedni” 

„Karácsony minden autósnak tartozik egy futóművel” – Ezt már Szentkirályi Alexandra jelentette ki az utak állapotáról a napokban. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje videójában elmondta: „Budapesten ma az utak sok helyen olyan kátyúsak, hogy holdjáróval sem lehetne közlekedni”. 

Ez nemcsak az autósok problémája, a vadi új, egy-két éves buszok is recsegnek, ropognak, lazulnak ki a csavarok. Az utak mai állapota veszélyes a biztonságunkra és drága a pénztárcánknak. De mit is várhatunk, hiszen Karácsony Gyurcsány embereit fizeti, és emiatt a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot. A mai lomha Karácsony-tempóban közel 100 évente tud megújulni egy fővárosi út. Féltengelytörés és Gyurcsány emberei helyett meg kell tízszerezni az útfelújítási alapot. Haladjunk, Karácsonyékat le kell váltani!

– mondta Szentkirályi Alexandra.

 

 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás