„Nem biztos, hogy ennyi emberrel ki lehetett menni vele” – Túl sokan utaztak a motorcsónakkal Verőcénél?

Többen úgy vélik: egy ekkora kisgéphajón nem is utazhattak volna nyolcan, ráadásul a motorcsónak sokak szerint túl közel volt a szállodahajóhoz. Utóbbi kapitányát most őrizetbe vették és segítségnyújtás elmulasztása miatt vizsgálat indult ellene.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.05.20.
verőce tragédia hajóbaleset

Mint arról a Metropol beszámolt, az eddig két ember halálát okozó tragédia szombaton éjjel történt Verőce magasságában: a nyolc utassal, egy buliból hazafelé tartó fiatal társaság ütközött össze egy szállodahajóval. 

Verőce, hajóbaleset, hajótragédia
A motoros porrá tört a baleset során, nyolc emberből ötöt még mindig keresnek Fotó: Police.hu

A komplexum tovább ment, és később Komáromnál találták meg, a motorcsónak pedig elsüllyedt, a rajta ülő fiatalok közül egy férfi a partra úszott, két ember holttestét megtalálták, öt személyt jelenleg is keresnek. A Dunán gyakran kajakozó vagy csónakkal közlekedő emberek szerint nagyon nem szerencsés közel kerülni egy akkora monstrumhoz, mint amilyen a balesetben érintett Ms. Heidelberg szállodahajó:

Ha jön valami nagyobb jármű, akkor nemhogy nem megyek a közelébe, de igyekszem minél távolabb kerülni. Mert még akkor is, miután elment, bőven van sodrása, ami annál nagyobb, minél nagyobb a másik hajó

– mesélte egy férfi, aki heti rendszerességgel evez a Dunán. Azt is hozzáfűzte, tudomása szerint a szállodahajó útvonalát egy kilométeren belül tilos keresztezni. 

Ahogyan néztem azt a hajót, abban sem vagyok biztos, hogy azt a típust nyolc főre tervezték, nem biztos, hogy ennyi emberrel ki lehetett menni vele. De ezt majd a szakértői vizsgálat fogja kimondani

– mondta a férfi. Egyelőre ugyanis nem tudni pontosan, hogyan is történt a baleset, vagy hogy a motorost vezető kapitány, illetve a szállodahajó kapitánya hibázott-e, netán mind a ketten. 

Az viszont bizonyos, hogy időközben a Ms. Heidelberg kapitányát őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált okozó segítségnyújtás elmulasztása és hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt.

A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg

 – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A kapitány nem tett vallomást. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás