Verőcei hajóbaleset: Daniella holttestének megtalálása után ismét Budapesten van a szállodahajó

Hétfőn este nyolc óra után ismét magyar vízre lépett a Heidelberg, az a szállodahajó, aminek orrába tíz nappal ezelőtt, Verőcénél csapódott bele egy szemből érkező motoros nyolc utasával.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.28.
verőce szállodahajó halálos Dunai hajóbaleset

A Pesti alsó rakparton, az Erzsébet és a Szabadság híd között, két másik szállodahajóhoz kötve látható a Dunán ringatózó Heidelberg. Orrán már nyoma sincs annak a szörnyű ütközésnek, amit a gyors motorcsónakkal való találkozás hagyott rajta május 18-án, szombaton.  A Heidelberg Pozsonyból indult hétfőn este nyolckor és reggel 7.14 perckor már Pesten kötött ki. Átlagsebessége 20 km/h volt az úton. Ez egyben a hajó csúcssebessége is. Budapestre érve a Műegyetem magasságában fordult meg és feljebb a Fővám tér közelében kötött ki. Menetrendszerint érkezett meg utasaival, akik napokkal korábban Passauból indultak. Ez a Heidelberg szokásos útja, amióta a Rajnáról áthelyezték a Dunára.

A Heidelbergen helyszínelnek Komáromnál Fotó: Krizsán Csaba

Az utolsó áldozat

Véletlen egybeesés, de tény, hogy a hétfői, pozsonyi indulás perceiben jelentette be a BRFK, hogy megtalálták a baleset hetedik áldozatának, B. Daniellának a holttestét Dunakeszi magasságában. A szállodahajó ezek után indult Budapestre és a baleset óta először járt magyar vizeken.

Verőce, hajóbaleset, hajótragédia
A kis motoros roncsa Fotó: police.hu

Ez történt a baleset után

A szombat ( május 18. ) éjjeli baleset után a Heidelberget vasárnap ( május 19. ) reggel Komáromnál megállították majd csak aznap este tíz után folytathatta útját. A baleset másnapján, vasárnap (május 19.), tehát 8 napja készült fotón jól látható, hogy a kék orr részen akkor számos sérülést szenvedett és előtűnt a hotelhajó korábbi, piros színű festése is. Maga a hajó 2004-es gyártásakor még teljes fehérségben pompázott, azóta kétszer is átfestették.

A Heidelberg a pesti rakparton. Sérülés már nem látszik a kék hajótesten Fotó: Metropol

Komáromból némi késéssel és őrizetbe vett kapitánya nélkül előbb Pozsonyba indult, majd Bécsbe, Linzbe, Kremsbe és Passauba ment.

Átvizsgálását és gyors javítását vélhetően, a szokásoknak megfelelően Linzben végezték.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás