Vérfagyasztó felvétel látott napvilágot a Robert Fico elleni merényletről – Videó

Megfagyott a levegő a lövöldözés során.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.
Robert Fico kormányülés merénylet

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, lőfegyveres incidensben megsebesült szerdán Nyitrabányán (Handlova) Robert Fico szlovák kormányfő. A kormányfőt kórházba szállították. A feltételezett tettest őrizetbe vették, akinek személyéről korábban ebben a cikkünkben írtunk. 

FICO, Robert
Fotó: Radovan Stoklasa

A helyszínen három-négy lövést lehetett hallani. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik, ezután már csak véres sérülést látott a kormányfő mellkasán és fején. Hogy a sérülések milyen súlyosak voltak, nem tudta megállapítani.

Ficót a helyi kultúrház előtt érte a támadás. A lövések akkor dördültek el, amikor a kormányülés végével Fico az emberek közé ment. Ekkor valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés. A Denník N helyszíni tudósítója nem látta a lövést, csak a hangját hallotta, majd azt látta, amint a testőrök felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik.

Fotó: AFP

A TA3 által közzétett videóból egyértelműen kiderül, öt lövés dördült el. A Pravda információi szerint az egyik lövedék Robert Fico hasüregébe hatolt. A többi sérülései viszont nem életveszélyesek. Az Aktuality legfrissebb információi szerint Ficót három golyó érte: kettő a kezén, egy a hasán.

Íme a merényletről készült videó:

A Nexta portál tett közzé több videót a helyszínről. Az egyiken az elkövető is látható, amint épp a rendőrség őrizetbe veszi. 


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás