Megtudtuk, ki lőhetett rá Robert Fico szlovák miniszterelnökre

Újabb információk érkeztek a merényletről.Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.
Nyitrabánya Robert Fico megsebesült kormányfő

Mint arról a Metropol beszámolt, lőfegyveres incidensben megsebesült szerdán Nyitrabányán (Handlova) Robert Fico szlovák kormányfő. Az eset a Pozsonytól mintegy 150 kilométerrel északkeletre fekvő város kultúrháza előtt történt. Fico előtte kihelyezett kormányülést tartott ott, és támogatóival találkozott. A rendőrség körbezárta a helyszínt.

A merénylő
Íme a fotó a merénylőről / Fotó: AFP

Sajtójelentések szerint a helyszínen három-négy lövés dördült. A TA3 a F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházra hivatkozva azt írja, Robert Fico (Smer) kormányfő az életéért küzd. Állapotáról és a kórházba szállításának körülményeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.  A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház bejáratát körbeszalagozták a rendőrök. A helyszínen tartózkodik Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi és Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter.

Az Aktuality úgy tudja, a lövést leadó férfi legális fegyvertartási engedéllyel rendelkezett. A támadót Juraj Cintulának hívják. A lévai férfi 1953-ban született. Három verseskötetet írt. Tagja a Szlovák Írószövetségnek.

Mint arról az Új Szó beszámolt a merénylővel kapcsolatban: 2016-ban egy magán biztonsági szolgálatnak dolgozott, és akkoriban ő maga is támadás áldozata lett egy bevásárlóközpontban. 

Fotó: AFP

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás