Szentkirályi Alexandra: a budapestiek fizetik meg a „milliárdos Gyurcsány-számlát”

Ma a fővárosiak fizetik meg a „milliárdos Gyurcsány-számlát” – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.29.
Módosítva: 2024.05.29.
Gyurcsány Ferenc Fővárosi Önkormányzat Budapest

Szentkirályi Alexandra egy az erre az alkalomra készített plakáttal szemléltetve mutatta be, hogy – jelenlegi számításaik szerint – mintegy 842 millió forint azon, Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz „ezer szállal kötődő” embereknek a bére, akik fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelőbizottságoktól vagy magától a Fővárosi Önkormányzattól kapják.

GYURCSÁNY Ferenc; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Kovács Attila

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ezt a „Gyurcsány-számlát” a budapestiek fizetik meg és „nem lehet tudni, hogy ezeken felül vannak-e még további összegek”, illetve ebben a 2023-ban, Karácsony Gergely által tanácsnokoknak kifizetett 406 millió forint még nincs is benne.

Ezek a számok eléggé beszédesek annak szemléltetésére, hogy mi folyik ma a Városházán – hangoztatta.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy számítások szerint ez a közel egymilliárdos összeg, melyet a Fővárosi Önkormányzat „Gyurcsány-káderekre” költ, egyharmada az egy év alatt útfelújításokra költött összegnek, illetve a fele annak, amelyet elvontak a budapesti köztisztasági cégtől, valamint négyszerese az állategészségügyre fordított kiadásoknak.

A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergelyéknek ezek a kérdések sokadrangúak ahhoz képest, hogy „Gyurcsány Ferenc embereit a megfelelő zsoldban tartsák”.

Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc egykori minisztereit, államtitkárait, kabinetfőnököket, sőt még korábbi testőrét is egy-egy zsíros fővárosi pozícióból fizetik.

Szentkirályi Alexandra szerint ennek fényében különösen érdekes Karácsony Gergely „Jövőt adunk Budapestnek” szlogenje, hiszen – mondta – eközben a múlt emblematikus embereit és magát Gyurcsány Ferencet is ő fizeti és tartja hatalomban.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy Budapest ennél többet érdemel és – mint fogalmazott – „június 9-én azért kell leváltani Karácsonyékat, hogy ezt a dohos-poros Gyurcsány-féle múltat végleg nyugdíjazzuk, annak érdekében, hogy a budapestiek pénzét ne Gyurcsányékra, hanem a fővárosiak által fontosnak tartott célokra lehessen fordítani”.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás