Az orvos is zokogott: ötször élte túl a rákot a 72 éves nő

Csoda, hogy még életben van a sokszor műtött nagymama.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.05.20.
Módosítva: 2024.05.20.
rák daganat orvos

Az orvosok szerint igazi csoda, hogy Gayle Dean él – ezzel pedig a 72 éves nő is maximálisan egyetért. Pedig az egész történet úgymond egy furcsa véletlennel kezdődött...

ápolónő, kórházi dolgozó
Sok más szerve mellett 26 nyirokcsomót távolítottak el a többszörös ráktúlélő nő testéből (Fotó: Pexels – Képünk illusztráció)

A 10 gyermekes nagymama ötször élte túl a rákot, és közben 11 szervét távolították el.

Számos orvos azt mondta nekem, hogy senkit sem ismernek, aki öt különböző, nagyon súlyos rákos megbetegedésben szenvedett és túlélte volna azokat. Hálás vagyok, hogy élek!

– mondta Dean a News.com.au-nak.

Dean harca a rákkal 1991-ben indult. Az akkor 38 éves nő és barátja elhaladt egy orvosi központ mellett, ahol egy táblát helyeztek ki azzal a felhívással, miszerint ingyenes mammográfiás vizsgálatot végeznek. Dean élt a lehetőséggel. És milyen jól tette! Ekkor derült ki, hogy négy centiméteres rosszindulatú daganat van a nő bal mellében.

Teljes sokkban voltam, mert semmi tünetem nem volt. 38 éves voltam, jól éreztem magam. Soha nem volt komolyabb egészségügyi problémám, de mégis ott volt a nagyon alattomos daganat.

Egy héttel később befeküdt a kórházba, hogy eltávolítsák a mellét.

Emlékszem, a kórházban egész éjjel imádkoztam, és azt mondtam Istennek: »Hagynod kell élnem, mert senki sem szereti úgy a gyerekeimet, mint én, és senki sem tudja őket olyan jól nevelni, mint én!«

A műtét után Dean hat hónapon át tartó kemoterápián ment keresztül, melynek során kihullott a haja. Öt évvel később, 1996-ban egy általános mammográfiás vizsgálat során az orvosok közölték vele, hogy rákot találtak a másik mellében is – így azt is eltávolították.

1999-ben elment nőgyógyászhoz, miután hüvelyi vérzést tapasztalt, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e.

Az orvos az ágyon ült, és könnyek szöktek a szemébe. Azt mondta, hogy a méhem nyálkahártyája tele van rákos elváltozásokkal. Sebészhez küldtek, és teljes méheltávolításon estem át, hogy eltávolítsák a daganatot.

Élete következő 16 évét rákmentesen élte át a nő, aztán 2015-ben egy vastagbéltükrözés során az orvosok egy teniszlabda méretű daganatot találtak a nő szervezetében. A sugárterápia és kemoterápia elpusztította a rákot, de súlyosan károsította a szerveit. Ugyanakkor élt és életben is maradt!

Tavaly, amikor Dean bélelzáródás miatt kórházba ment, az orvosok rákos daganatot fedeztek fel a veséjében – így azt is eltávolították.

Miután túlélte a rákot, és számos szervet eltávolítottak, beleértve a mellét, a méhét, a petevezetékeket, a petefészkeket, az epehólyagot, a bal veséjét és 26 nyirokcsomót, a 72 éves nő reméli, hogy a rák már nem tér vissza, s hálás azért, hogy élhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás