„Ilyen egy nagybetűs ember, le a kalappal előtted!” – Egy ország szorít Zoltánnak és Letti kutyusnak, hogy új otthonra leljenek – Videó





Az egész internetet bejárta Zoltán és kutyája, Letti története, akik összetartanak a bajban. A 12 éves kutyust Zoltán akkor sem hagyta magára, amikor nem adtak ki neki albérletet a német juhászkutya miatt: ő inkább az utcát választotta.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.04.15.
Módosítva: 2024.04.15.
Zoltán Letti ízületi fájdalom albérlet szeretet

Orsós Zoltán születése óta izomsorvadásban szenved, egy üzemi baleset miatt pedig 2004 óta rokkantnyugdíjas. Egyetlen családtagja Letti, a 12 éves német juhászkutya, akivel új albérlet után kell nézniük, mert már egyikük ízületei sem bírják a lépcsőzést a második emeleti lakásba. Most Zoltán az emberekhez fordult egy TikTok-videóban, hogy a segítségüket kérje.

Letti lábai már fájnak a lépcsőzéstől, így Zoltán most földszinti albérletet keres maguknak Pécsen 
Fotó: Metropol

„A kutyusod érzi, hogy a szíved tele szeretettel”

Zoltán elmesélte, hogy állami gondozásban, intézetben és nevelő szülőknél nevelkedett, majd az iskolát sem fejezte be. Most utólag visszagondolva bolondnak tartja magát, amiért akkor elhalasztotta a lehetőséget. A férfi utcára került, majd 12 évvel ezelőtt találkozott Lettivel, a német juhászkutyával. Zoltánnak nincs más családtagja, csak a kutyus, így mindig összetartanak és ő számára az első. A Komlón élő férfi 8-9 hónapig az utcán volt Lettivel, mert nem talált albérletet, amit ki tudna fizetni rokkantnyugdíjából és kevéske fizetéséből.

Én inkább az utcát választottam, hogy vele lehessek, minthogy nélküle boldoguljak. Most is vele együtt keresek új albérletet, mert a lábaink már nem bírják a lépcsőzést

– mesélte Zoltán, akin egy jószándékú ember segített anno, így jelenleg egy komlói albérletben él, de a második emeleten. Zoltán visszaült az iskolapadba, szakmát szerzett, jelenleg is dolgozik, most azonban új albérletet kell keresnie ízületi gondjai miatt. Rokkantnyugdíjából és fizetéséből nem tud nagy összegeket szánni az albérletre, így az emberek segítségét kéri.

„Még így is van, hogy hónap végére elfogy a pénzem ételre. Ilyenkor inkább Lettinek veszek ennivalót, én már megszoktam az éhezést” – tette hozzá az izomsorvadásos férfi.

Tízezrek szurkolnak Zoltánnak és Lettinek

Zoltán történetén tízezrek szíve szakadt meg: a TikTokon rengeteg kedves üzenetet kapott az emberektől, hogy ne adja fel.

Le a kalappal előtted! Nagyon jó ember vagy! Minden jót kívánok nektek! Legyetek még nagyon sokáig együtt

– írta egy kommentelő Zoltánnak, majd sorra jöttek a jókívánságok.

„Minden elismerésem és tiszteletem! Kitartást! Nagyon jó ember vagy, sikerülni fog.”

„Ilyen egy nagybetűs EMBER. Az ember nem hagyja el a legjobb barátját, ahogy te sem.”

A szíved tele van szeretettel, a kutyusod ezt érzi és követni fog téged mindenhová, bárhogy is alakuljon az életetek

– írták a videó alá a nézők. Zoltán jelenleg abban reménykedik, hogy talál egy megfizethető kis, földszinti albérletet, akár egy kis kertkapcsolattal, ahol meghúzhatják magukat. Mivel sok pénzt nem tud fizetni a lakásért, cserébe szívesen vállal apró házkörüli munkákat, csak ne kelljen lépcsőzniük.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás