Vészjósló spirál jelent meg az égen – Fotó





A tudósok szerint ez még csak a kezdet.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.04.
SpaceX űrkutatás égi jelenség

Az Északi-sarkvidék egén március 4-én az éjszakai órákban fehéren izzó fényörvény jelent meg, amitől sokan pánikba estek attól tartva, hogy valamiféle csillagközi katasztrófa részesei leszünk, vagy földönkívüli támadás indult meg bolygónk ellen. 

Fotó: Pexels

A Live Science most igyekszik megnyugtatni a kedélyeket: csupán a SpaceX egyik űrhajója hagyott nyomot az égbolton, miután kiengedte az üzemanyagát. Nem sokkal a hasznos terhe célba juttatása után ugyanis a rakéta második fokozata levált, és belépett a Föld légkörébe, majd elégett a Barents-tenger felett. A manőver során az űrbe kerülő maradék üzemanyag apró jégkristályokká fagyott, amelyek visszaverték bolygónkra a Nap fényét, ez okozta a nem mindennapi fényjelenséget, amelyet több fotósnak is sikerült megörökítenie.

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy bár a SpaceX által keltett spirálok egyelőre ritkák, de ahogy egyre több műholdat bocsátanak fel, úgy fog nőni a bizarr égi jelenség gyakorisága. A március eleji start ugyanis a Transport–10 küldetés része volt, amelynek keretében már eddig több mint 53 kereskedelmi műholdat bocsátottak Föld-körüli pályára, és ezzel még nem ért véget ez az űrmisszió.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás