Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról





Vége szakad egy pocsék sorozatnak, így mostantól kezdve már valóban igazi, tavaszi, sőt hétvégén már kora nyári időnek örülhetünk.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.04.25.
napsütés tavasz meteogyógyász felmelegedés nyár

Az elmúlt időszak cseppet sem kellemes időjárási hatásainak a csütörtöki nappal vége szakad. Emellett egy nem is akármilyen jó hírrel is szolgálhatunk.

napsütés, nap, időjárás
Csütörtöktől melegedés kezdődik, mely hosszú időn át kitart majd Képünk illusztráció/Fotó: unsplash

A szerdai ciklon elvonulásával lezárult az az időszak, melyet a hideg levegő tartós beáramlása jellemzett. A csütörtöki nappal a megkezdődött egy melegedési folyamat a magasban, amiből a talaj mentén még alig érezhetünk valamit.

– mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint bár április 25-én nincs fronthatás az ország területén és a csapadékhelyzet is javul, a hőmérséklet egyelőre elmarad az ilyenkor szokásostól.

Reménykedhetünk a tavaszias idő visszatérésében!

– tette hozzá a meteogyógyász.

A csütörtöki nap folyamán elvonul a front. A hideg, nyirkos reggeli időben felerősödött gyulladásos és a kopásos jellegű panaszok a nap folyamán enyhülnek majd. A szeles tájakon fejfájás, szédülés jelentkezhet, illetve ingerültebbek lehetünk. A borongós idő utáni napsütés és szárazabb idő viszont pozitív hatással lehet a közérzetre, hangulatra.

Ez az időjárás az allergiások számára is kedvező, hiszen a lehűlés és a csapadékosabb idő miatt visszaesett a pollenterhelés, de még mindig többféle allergén virágpora van jelen a levegőben.

A tölgy- és a fenyőfélék pollenkoncentrációja közepes, helyenként magas tartományban alakul. Az eperfafélék, a kőris, a dió és a pázsitfűfélék pollenszintje alacsony-közepes. Alacsony koncentrációban vannak jelen a ciprus- és tiszafafélék, a platán, a nyír, a komlógyertyán, a bükk és a vadgesztenye virágpora. Alacsony koncentrációban van jelen a levegőben továbbá a sásfélék, a gyékény, a csalánfélék, a libatopfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak és az útifű virágpora is.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön főként a Dunántúl nyugati, délnyugati részein, valamint az északkeleti tájakon számíthatunk kevés esőre, napközben kisebb záporokra, amik vizessé, csúszóssá tehetik az utakat. Az északnyugati szél az északi és középső megyékben csökkentheti a járművek menetstabilitását, így aki autóba ül, legyen óvatos! A napos időben ajánlott napszemüveget viselni a vezetés biztonsága miatt.

Az előrejelzések szerint pénteken napos, gomolyfelhős idő lesz. Csak estefelé, akkor is csak néhol alakulhat ki zápor. A déli szél helyenként megélénkül. A nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok közé erősödik.

Az AccuWeather előrejelzése szerint április 28-án, vasárnap a nappali hőmérséklet jellemzően 25 Celsius-fokra áll be, amely már kora nyári időt jelez. Április 29-én hétfőtől pedig már éjszakánként is 10 Celsius-fok felett alakul a hőmérséklet





 





Ezeket olvastad már?
Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás