Szégyen a Margitszigeten: így néz ki most Budapest egyik kedvenc játszótere, miért kellett ezt hagyni?





Ijesztő a Margitszigeten lévő pólós játszótér állapota: összefirkált játékok, nem működő átcsúszópálya, igénytelen ,,vendégek".



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.03.17.
Módosítva: 2024.03.17.
főváros baloldali csöves játszótér Budapest

Budapest egyik legkedveltebb zöldterülete, a Margitsziget szomorú látványt nyújt a gyermekes családok számára. A szigeten található pólós játszótér állapota aggodalomra ad okot. A járda csupa kavics, a játékeszközök összefirkálva és az átcsúszópálya már nem is működik, leszerelték, mert balesetveszélyessé vált.

Már a Margitsziget is lepusztul Fotó: Fügedi Richárd

Csövesek tanyája lett

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az elhanyagolt játszótér igénytelen látogatókat vonz, akik még tovább rontják a környék atmoszféráját. A helyi lakosok és a rendszeres látogatók egyaránt panaszkodnak a területet megszálló csövesekre, akik a padokon fetrengenek, italoznak.

A játszótéren fetrengenek, italoznak Fotó: Fügedi Richárd

Egészen elképesztő, hogy itt a gyerekeknek ezt kell látniuk, hogy itt iszákoskodnak pár méterre a játszótértől. Itt fetrengenek a padokon, komolyan mondom, már egyre kevésbé hozom ide örömmel a fiamat. A játszótér nagyon sokoldalú, sokat járunk ide, de iszonyatosan kopott már, sőt a csúszópályát is leszerelték, pedig az volt a gyerekek kedvence

– mondta Csilla.

Életkép... Nem örülnek a hívatlan vendégeknek a szülők Fotó: Fügedi Richárd

Láthatóan megy tönkre minden

Ráadásul a fajátékok állapota is rendkívül aggasztó. A fa teljesen megszürkült. Valószínűleg több éve már, hogy nem történt állagmegóvás. Így a lekezeletlen, kopott faszerkezetek az időjárás viszontagságainak vannak kitéve, ami a gyors pusztulásukhoz vezet. 

Látványos az állagromlás Fotó: Metropol

Hasonló sorsra jutott nemrég az óbudai csúszdás játszótér is, aminek a felújítását éveken keresztül ígérgették. De egy kapavágás sem történt, és mivel nem tartotta karban a baloldali városvezetés, így életveszélyessé váltak a szerkezetek, így végül le kellett zárni. A nemtörődömséget egyébként semmi nem mutatja jobban, mint az, hogy a játszótér közvetlen szomszédságában van – kb. 15 méterre a játszótértől – a Főkert egyik központja, de így sem sikerül megfelelően karbantartani a helyet...

Korhadó fa, szemét, grafiti, tönkrement pad és gondozatlan járófelület Fotó: Fügedi Richárd

Sürgős beavatkozásra van szükség

A helyzet sürgős beavatkozást igényel, hogy a margitszigeti játszótér ne váljon használhatatlanná, és hogy ismét biztonságos és élvezetes kikapcsolódást nyújtson a családok számára. Karácsonyék vezetése alatt sajnos egyre több játszótér megy tönkre, ami jelentős probléma. Az pedig, hogy ez a főváros egyik kedvenc részén, a Margitszigeten történik, egyenesen botrány!

A gyerekek kedvence volt a siklópálya – tönkrement Fotó: Fügedi Richárd


 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás