7+1 dolog, amit soha ne rakj az ablakpárkányra





A szakértők szerint nyolc dolgot ne tartsunk a párkányon.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.03.12.
tanács tipp ablakpárkány veszély szobanövény

A szakértők szerint nagy veszélyben lehetnek az ablakpárkányokon tárolt tárgyak. Ennek egyszerű oka van, az itt létrejövő hőmérséklet ingadozás, illetve a bejövő fény is tönkre teheti szeretett növényeinket, ha nem figyelünk oda rájuk. Most eláruljuk, hogy mi az a 8 használati tárgy, vagy éppen díszelem, amelyeket nem ajánlott az ablak mellett tárolnunk. Egy-kettő köztük meglepő lehet. 

ablak ablakpárkány szobanövény
Az emberek szeretik mindenféle eszközzel feldobni a párkányukat /Fotó: Illusztráció/Pexels

A DailyStar a MeandMyGlass.cu.uk szakértői csapatának listája alapján gyűjtötte össze azokat a tárgyakat, amelyek jobb ha elkerülik az ablakpárkányt, vagy ha ott is tartjuk őket, akkor érdemes oda figyelni rájuk.

Dezodorok

Ha a dezodorok dobozát túl sokáig tesszük ki közvetlen napfénynek, akkor a nyomás emelkedhet a flakon belsejében, és felrobbanhat. Ajánlott inkább zárt tasakban, vagy szekrényben tárolni őket.

Élelmiszerek

Az ablakpárkányon tartott zöldségek, gyümölcsök, vagy éppen ételesek miatt megjelenhetnek a bogarak az otthonunkban, aminek valljuk be, senki nem örülne.

Tükrök

A betörő fényt felerősíthetik az ablaknál található tükrök, amik így tűzveszélyessé válhatnak. Érdemes a szoba távolabbi pontjaiba elhelyezni az ilyen tárgyainkat.

Parfümök

A hőmérséklet ingadozástól megváltozik a parfümök, tisztálkodási szerek illata, ezért érdemes őket inkább hűvös és sötét helyen tartani.

Gyertyák

Az ablakban elhelyezett gyertyák a már említett fény miatt bármikor tűzveszélyessé válhatnak.

Értékes díszelemek

Egy képkeret, vagy akár egy dísztárgy nem való az ablakba, ugyanis óhatatlanul egy-egy ablaknyitással akár kárt is tehetünk ezekbe a tárgyakba, vagy a huzat miatt leeshetnek a földre a párkányról.

Mobiltelefon

A telefonjaink még a kezükben is túl melegedhetnek jó idő esetén, képzeljétek el mennyire forrósodhatnak fel egy ablakpárkányon nyáron.

Növények

Rengeteg háztartásban, illetve lakásban a fény kedvelő növényeket az ablakpárkányon szokták az emberek tárolni. Ez azonban nem biztos, hogy jó ötlet. Érdemes a fényt kedvelő növényeinket is néhány centiméterrel arrébb rakni az ablaktól, ugyanis a betörő fény könnyen kiégetheti a növényeink leveleit. Másik megoldás az lehet, hogy ne egész nap tegyük ki őket a fénynek, hanem csak időszakosan, vagy fordítsuk meg néha a vázát, hogy a virágunk minden oldala ugyanannyi ideig élvezhesse a napfényt.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás