Tuti tipp az állásinterjúk legnehezebb kérdésére





Egy karrier tanácsadó a közösségi médián keresztül segít, hogy mit is válaszoljunk a nagy kérdésre.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.02.03.
állásinterjú fizetési igény kérdés válasz pénz

Az állásinterjú talán mindig a legnehezebb az egész álláskeresésben. Azon belül is az olyan klasszikus kérdések, mint a mik a gyengeségeid, jellemezd magad három szóval, vagy épp mennyi a fizetésigényed. Utóbbira egyáltalán nem egyszerű válaszolni. Egyrészt, ha véletlen túl magas árat mondasz, akkor lehet, hogy élből elutasítanak, másrészt egy alacsonnyal magadat értékeled le. Nos, egy karrier tanácsadó megtalálta erre a tökéletes választ, amelyet közzé is tett TikTokon.

3d,Stack,Of,20000,Hungarian,Forint,Notes,Isolated,On,White
A fizetési kérdés a legnehezebb az állásinterjúk során. / Fotó: RODWORKS (Illusztráció)

Erin McGoff ráadásul nemcsak azt árulta el, hogy mit felelj, hogy jó legyen, hanem azt is, hogy a cégek miért tesznek fel ilyen kérdéseket. A pénzügyi részről a következőt állította:

A cégek azért kérdezik ezt, hogy lássák, mennyiért jönnél, és hogy beleférsz-e a pénzügyi keretükbe

– kezdi.

Kiemeli, hogy azok a válaszok, hogy nem tudom, vagy épp bármi magasabb mint a jelenlegi fizetésem, nem megfelelőek, mert így leértékeled magadat. A legjobb válasz szerinte ez:

Köszönöm, hogy felhozta ezt a témát. Először is tudni szeretném, hogy ennek a pozíciónak mi az elfogadott átlagfizetése Önöknél.

Erin úgy véli, hogy ha nem mondanak erre semmit, akkor is ragaszkodjunk egy számhoz, vagy pedig ahhoz, hogy akkor adjanak előtte egy végletekig elmenő részletes munkaleírást, amihez képest pozicionálni tudjuk az árat. Ha ezt követően még mindig követelik rá a pontos választ, azt tanácsolja, akkor adjunk meg mi egy átlagot, vagy épp két végpontot, hogy mi alatt nem vállaljuk el, és mi számunkra a legideálisabb maximum, hozzátéve, hogy a kívánt fizetés az egyéb extra juttatásoktól is függ – írja a UNILAD.

@erinmcgoff ah, the classic “what are your salary expectations?” aka “how much are you looking to make….????” 👀 Companies ask this to see how little you’ll go for or if you’re out of their price range. 👏 What they SHOULD do is list the salary range upfront so you can see whether or not their budget aligns with your expectations. 😈 But then asking you first allows them to have more negotiation power. Avoid: ❌ saying one number ❌ telling them what you currently make ❌ saying you “hope” or “wish” for ❌ being unprepared ❌ saying you’ll take whatever Best practices: ✅ avoid putting out a number first ✅ ask for their approved range or “salary band” ✅ say you’re flexible Keep it open, polite & professional 😉 you got this! 👏 #careeradvice #moneytok #salary #salarynegotiation ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

 





 





Ezeket olvastad már?
Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás