Két ütemben támad a szibériai hideg és a másodikat megemlegetjük majd!





Ne tévesszen meg senkit a mostani februári tavasz. Németh Lajos meteorológus szerint két ütemben támad a szibériai hideg és a másodikat megemlegetjük majd.



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2024.02.07.
Németh Lajos fagyos kemény tél

Ha most az utcára lépünk, úgy érezhetjük magunkat napközben, mintha április elején járnánk már. Napközben 15–18 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, így sokan azt gondolják, hogy idén hamarabb érkezik a jó idő. Vajon tényleg így van? A Metropol egy ismert meteorológust kérdezett, aki nem szolgált túl jó hírekkel.

Young,Man,In,Winter,Landscape,And,Warmed,The,Hands,Of
 Nálunk sem marad a kellemes tavaszi időjárás Fotó: Jaromir Chalabala/Shutterstock

Észak- és Északkelet-Európát mostanra ismét nagy mennyiségű hideg, szibériai levegő árasztotta el, így ott visszatért a zord, téli idő mínusz 20 fokos éjszakai fagyokkal

 – árulta el Németh Lajos, aki hozzátette, hogy nálunk sem marad ez a kellemes tavaszi időjárás.

Németh Lajos meteorológus szerint két ütemben támad a szibériai hideg és a másodikat megemlegetjük majd Fotó: Trenka Attila

Ez a zord hideg lassan csúszik le délnyugati irányba és jelenleg egymással csatázik a mediterrán és a fagyos levegő és a mostani számítások szerint Magyarország fölött a jövő hét elején a fagyos levegő fog diadalmaskodni

– magyarázta a meteorológus.

A szakember szerint visszatérnek majd az éjszakai fagyok és napközben is csupán 5-6 fok körül rekednek meg a maximum-hőmérsékletek. Ez még nem is lehetne annyira tragikus, de Németh Lajos szerint a szibériai hideg második hulláma sokkal keményebb lesz.

„Nagyjából február 20–25. körül érhet ide a hideg levegő második hulláma, így innentől kezdve egy igazi, kemény téli időszak következik. Egyelőre még nem látszik, hogy havazást hoz-e a hideg, de az valószínűnek látszik, hogy március elején sem számíthatunk még jó időre” – mondta Németh Lajos, aki szerint nagyon is érdemes még elől tartani a meleg csizmát, a télikabátot és a kesztyűt és a sapkát is.

Amíg lehet, azért élvezzük ki ezt a kellemes időt. A koponyeg.hu prognózisa szerint vasárnapig nagyjából 13–15 fokos maximumokra számíthatunk, ám ezután változás kezdődik. A jövő hét elejétől fokozatosan hűl majd a hőmérséklet és a hét vége felé már csupán 7 fokig kúszik majd fel a hőmérő higanyszála.





 





Ezeket olvastad már?
Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás