„Az orvosaim szerint isteni csoda vagyok” – legyőzhetetlen betegségből gyógyult fel Amarilla





Amarilla 22 évesen egy hónapra lebénult, miután egy gerincvelő-gyulladásos betegséget fedeztek fel nála. Ám az első pillanattól fogva hitt benne, hogy meggyógyul, sőt más betegeket biztatott, végül pedig a saját lábán hagyta el a kórházat.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.02.02.
autoimmun felépült betegség csoda lebénult

Lukács Amarilla fiatalon, még egyetemistaként találkozott a stressznek azon szintjével, amikor a test egyszer csak megálljt parancsol. Amarilla másodéves egyetemistaként egy vírusfertőzéssel került kórházba, majd furcsa tüneteket tapasztalt. Izomfájdalmai voltak, fájdalmassá vált a hajmosás számára, a teste bizonyos részein pedig nem érzett hőt. Hiába gyanakodtak az orvosok mindenféle betegségre, az MRI eredménye Amarillának mindig negatív lett, így élte tovább az életét. Egészen addig, míg egyszer csak egy 4 órás út után kiszállva az autóból, nem bírták el őt a lábai.

Amarilla mindig mindent szeretett maximálisan teljesíteni, a megfelelés átvette a mindennapjait  
Fotó: Olvasói fotó

„Egy pillanatig sem hittem el, hogy nem épülök fel”

Édesapja karjában vitte be a lányt a kórházba, ahol kiderült, hogy gerincvelő-gyulladásos autoimmun betegsége, azaz DEVIC-szindrómája van, a begyulladt nyaki gerincvelő pedig elnyomja a mozgató idegpályákat átmenetileg.

Kb. 1 hónapra teljesen lebénultam nyaktól lefelé... sem a kezeim, sem a lábaim nem mozogtak. A szüleim erre az időre albérletbe költöztek Pécsre, hogy minden időt velem tudjanak tölteni. Etettek, mosdattak, pelenkáztak... a kiszolgáltatottság volt a legrosszabb

– mesélte a szörnyű időszakról Amarilla. A megfelelő kezelések miatt egy hónap múlva kezdtek visszajönni a mozgások Amarilla végtagjaiba.

„Először a kezeimbe, aztán a lábaimba... óriási csoda volt, mikor megmozdult a nagy lábam ujja. Segítséggel újra tanultam járni, a kórházat már a saját lábaimon hagytam el, igaz, két oldalról támogattak. Végül 2 hónap rehabilitáció után olyan voltam, mint a betegség előtt” – tette hozzá Amarilla, akinek az orvosok azóta is azt mondják, hogy isteni csoda, ahogy így felépült. Ő azonban úgy véli, hogy hit, akarat és szorgalom is kellett ehhez.

Minden izmom meggyengült, szinte semmit nem tudtam megfogni, mert a kezeimben nem volt erő és izomgörcseim voltak. A rehabilitáció alatt magamat erősítettem, egész álló nap a tornaszobában tornáztam, lépcsőztem, tologattam a többieket a tolószékükben. Látogattam a miséket és soha egy pillanatig nem gondoltam, hogy ebből én nem épülök fel. Kegyetlen erős volt a hitem végig, én tartottam a lelket mindenkiben

 – mesélt hihetetlen kitartásáról Amarilla, aki mindezeken átjutva onnan folytatta életét, ahol abbahagyta, az egyetemet befejezte, tanársegéd lett és elkezdte a legapróbb dolgokat is értékelni az életben.

Amarillát azóta az élteti, ha mozoghat, hiszen egy hónapig ez nem adatott meg neki  Fotó: Olvasói fotó

„Az orvosaim szerint isteni csoda az, ahol most tartok”

„Elkezdtem értékelni az apró dolgokat az életben... hogy tudok mozogni, járni, süt a nap, el tudok menni kirándulni. A sport megszállottja lettem, azóta minden nap csinálnom kell valamit, mert nekem csak ez van... a mai nap” – vallja Amarilla, aki teljesítménytúrákra jár, versenyszerűen pickleballozik, úszik és gyakran jár jótékonysági eseményekre is.

22 éves nőként nehéz volt megélnem, hogy mostantól ezzel a betegséggel kell együtt élnem, de az orvosom mindig azt hajtogatta nekem, hogy egy »isteni csoda« vagyok, mert mások sokkal rosszabbul vannak, mint én. Szerencsére én tünetmentesen élhetek

 – mesélte a Metropolnak Amarilla, aki most visszatekintve, 16 év távlatából azt mondja, talán a túlhajszoltság és a stressz vezetett odáig, hogy lebénuljon.

„Elég maximalista, megfelelési kényszeres kislány voltam mindig is. A tanulás és az ötösök megszállottja lettem, és ez sajnos az egyetemen is folytatódott, úgy éreztem, beszippantott egy mókuskerék, amit csak hajtok, de már nem bírom... szeretnék kiszállni belőle, csak nem tudom, hogy” – emlékezett vissza a Amarilla.





 





Ezeket olvastad már?
Brinkmann, Ross, esetleg House, neked melyik tévés doki volt a kedvenced? - Galéria

Brinkmann, Ross, esetleg House, neked melyik tévés doki volt a kedvenced? - Galéria

„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás