Bátor kihívásra vállalkozott az apa, de nyaktól lefelé lebénult

A férfit az eset után mentőhelikopterrel szállították kórházba.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.01.31.
úszás mentőhelikopter tragédia szilveszter lebénult

Végzetes tragédia történt: egy 35 éves férfi nyaktól lefelé lebénult, amikor még szilveszter éjjelén megmártózott a hideg vízben.

óceán, tenger, víz
A hideg vízben szenvedett súlyos balesetet egy férfi / Fotó: Pixabay

Dan Richards tapasztalt úszó volt, de arra ő sem volt felkészülve, ami 2023 év végén, a Swansea melletti Langland Bayben történt vele. Ugyanis úszás közben elkapta őt egy erősebb hullám, aminek az ereje akkora volt, hogy a tarkója a homokba csapódott, a férfi ezután rögtön segítséget kért, de ekkor már csak egy hangos zajra, nagyon erős fényre emlékezett.

Mivel korábban több százszor úszott hideg vízben, azonnal tudta, hogy valami rossz történt. Dan Richards ugyanis ezután már nem tudta mozgatni a végtagjait. A férfit végül ki kellett menteni a vízből, és mentőhelikopterrel kórházba szállítani, ahol az orvosok megállapították, hogy nyaktól lefelé lebénult.

Dan mára már elhagyhatta a kórházat, ugyanakkor hosszú és nehéz rehabilitációs út áll előtte. Emiatt pedig Anna adománygyűjtést indított a GoFoundMe-n, hogy pénzt gyűjthessenek a kezelésére és hogy a lehető legjobb életminőséget biztosítsák a számára. Eddig több mint 32 ezer font (14,6 millió forint) jött össze a családapa gyógyulásának a támogatására.

Január 26-án egy frissítés jelent meg az adománygyűjtő oldalon, miszerint a 35 éves férfi meg tudta mozgatni a lábujját, ami hatalmas előrelépést jelent Dan és a család számára is – írja a Ladbible.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás