A megvadult kutya gazdája késsel támadt az ebrendészre Jászberényben





Megrázta a jászberényieket, ami nemrég történt a városukban, ahol a helyi jegyző az interneten keres szemtanúkat, mert rátámadt egy férfi a város egyik ebrendészére, miközben az a munkáját végezte.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.02.08.
támadás Jászberény ebrendész jegyző kutya

Egy ideje meggyűlt a baja a jászberényieknek egy idősebb férfival és kutyájával. A lakosra többször panaszkodtak a helyiek, mert a közepes méretű, fehér színű bundájú kutyája vadul, agresszíven viselkedett a járókelőkkel. Az ebet többszöri lakossági bejelentést követően végül egy ebrendész akarta elvinni, ám ekkor a négylábú tulajdonosa rátámadt a hivatalos személyre.  

Az ebre többször volt már panasz, végül be akarták fogni, ám a tulajdonosa nem hagyta
Az ebre többször volt már panasz, végül be akarták fogni, ám a tulajdonosa nem hagyta / Fotó: Baloghné dr. Seres Krisztina, Jászberény jegyzője

A támadás a település temetőjétől nem messze, a Szérűskert utcában történt február második hetében. A 28 ezer lélekszámú településen Krisztiánt többen is ismerik, nagy tiszteletnek örvend a többi ebrendész társával együtt.

„Késsel támadt a kollégámra!” 

A település jegyzője, Baloghné dr. Seres Krisztina a Jászberényben láttam, hallottam Facebook-csoportban írta le, hogy az ebrendészt a kutya tulajdonosa megtámadta.  

Ma délután az ebrendészünket feladatellátása során támadás érte, amikor egy kutyát akart befogni a Szérűskert utcában. Információim szerint az elkövető késsel támadt a kutyát a szállító utánfutóba behelyező kollégámra! Kérem, aki a támadással kapcsolatban érdemi információval tud szolgálni, jelentkezzen a Jászberényi Rendőrkapitányságon, ahol az ebrendész már meg is tette a feljelentést

– fogalmazott a jegyző a posztjában.

A megtámadott férfit a Metropol megkereste a történtekkel kapcsolatban, ám mivel az ebrendészet a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Kft.-hez tartozik, nem nyilatkozhatott a támadásról. Kerestük a nyilatkozatban illetékest, a cég vezérigazgatóját, Horgosi Zsoltot, ám őt sem értük el.

„Ne vigye el a kutyát” 

A jegyző viszont elmondta lapunknak, hogy február 6-án, kedden lakossági bejelentés miatt kezdett intézkedni Krisztián.  

„Bejelentés érkezett, hogy a közterületen egy közepes termetű kutya tartózkodik, és az arra járók félnek tőle, mert támadóan viselkedik – árulta le válaszában Baloghné dr. Seres Krisztina. A jászberényi ebrendész épp a megvadult kutyát akarta befogni, amikor a kutya gazdája hirtelen megjelent, és felszólította Krisztiánt. 

A jászberényi sintér a feladatát végezte, amikor a kutya gazdája megtámadta
A jászberényi sintér a feladatát végezte, amikor a kutya gazdája megtámadta / Képünk illusztráció: Lisa Eastman

Azt kérte tőle, hogy hagyja el a helyszínt és a kutyát ne vigye magával. Mivel kollégám a tevékenységet tovább végezte, a tulajdonos késsel a kezében rátámadt

– részletezte a jegyző. 

„Megdöbbenve állunk a történtek előtt” 

Az ebrendész szerencsére nem sérült meg, viszont az incidens sokakat meglepett, köztük Baloghné dr. Seres Krisztinát is. „Ilyen eset Jászberényben tudomásom szerint korábban sosem fordult elő, megdöbbenve állunk a történtek előtt” – hangsúlyozta a város jegyzője. A megvadult kutyát az ebrendészet végül elszállította, Krisztián pedig feljelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon, ahol megindult az eljárás. A Metropol kereste a helyi hatóságokat az esettel kapcsolatban. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.  





 





Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás