Kettészakad az ország: 12 vármegyére adtak ki riasztást





Miközben szombaton még megdőlt a melegrekord, a hét elején könnyen bőrig ázhatunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.11.
felhőzet időjárás kilátás

Ennek sokan nem örülnek majd! Hétfőn a déli órákig marad a borongós idő, a HungaroMet az ország keleti részére, 12 vármegyére riasztást adott ki zivatarok miatt.
Hétfő délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de északkeleten még este is lehet csapadék. 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős lesz az északnyugati szél – írja a Köpönyeg, mely a folytatásra is kitér.

 

Fotó: HungaroMet

Kedden eleinte keleten még erősen felhős lesz az ég, kisebb csapadékra is megnő az esély. Később nyugat felől tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap. Fokozatosan gyengül a szél is. A csúcsérték 10 fok körül valószínű.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, ekkor már nem várható eső. Reggelente 3, délutánonként 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Február 10-én, szombaton több melegrekord is megdőlt: Szeged külterületén 20,2 Celsius-fokos maximum hőmérsékletet mértek, amely 1 fokkal haladja meg az Ásotthalmon 1958-ban mért 19,2 fokos napi rekordot. A fővárosban is megdőlt a napi melegrekord szombaton: Újpesten 18,4 fokot mértek, szemben a Lágymányoson 2020-ban rögzített 16,3 fokos napi maximumnál.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás