Fél évszázad után lett meg a Beatles ellopott hangszere





Újságírók akadtak a nyomára.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.02.17.
beatles lopás

Több mint ötven év után előkerült Paul McCartney 1972-ben ellopott basszusgitárja, amelyen a Beatles sztárja olyan hatalmas slágereket pengetett, mint például a Love Me Do vagy a Twist and Shout.

Fotó: KIPPA / AFP

A zeneszerszámot egy furgon hátuljáról emelték el London Notting Hill negyedében. Természetesen a rendőrség azonnal keresni kezdte, de mivel akkoriban még nem voltak térfigyelő kamerák, nem sok nyomuk volt. Két újságíró viszont nem hagyta annyiban a dolgot, és rendületlenül folytatták a kutatómunkát. Scott és Naomi Jones először különböző zenei igazgatókkal és aukciós házakkal vette fel a kapcsolatot az információszerzés érdekében, de ez nem hozott eredményt. Ám a nyomozásukról megjelentetett cikkekre rengeteg ember reagált, és végül ez vezette őket nyomra. 

Sikerült azonosítanunk a tolvajt, aki továbbadta a hangszert egy Ronald Guest nevű kocsmárosnak, és azóta a Guest családon belül öröklődött

– árulták el a The Washington Postnak.

Csodák csodájára a gitár nemcsak egyben volt, és még az eredeti tokja is megvolt. Van ugyan rajta némi sérülés, de javítható, így újra használható lesz a legendás hangszer. 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás