Aláírásgyűjtés: Soproni Tamásék korrupciógyanús ügyeit vizsgálnák Terézvárosban





A terézvárosi Fidesz elnöke azonnali és teljes körű vizsgálatot kezdeményez a baloldal korrupciógyanús ügyei miatt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.29.
terézvárosi pénz Kovács Balázs Soproni Tamás korrupció

„Soproni Tamás a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal politikusa. A momentumos polgármester vezette önkormányzatot az elmúlt években számos esetben elmarasztalták és hatalmas összegű bírsággal is sújtották az általuk elkövetett sorozatos és súlyos szabálytalanságokért és törvénytelenségekért" – mondja Kovács Balázs. A helyi Fidesz–KDNP elnöke aláírásgyűjtésbe fogott, szerinte azonnali vizsgálatot kell indítani, hiszen „Soproniék eddig már 145 millió forinttal károsították meg a terézvárosiakat.”

soproni tamas polgarmester-01-BS
A terézvárosi Fidesz szerint Soproni és az önkormányzat „dollárbaloldali többsége a korrupciógyanús ügyeket az első perctől fogva el akarja hallgatni” – Fotó: Metropol

„Amióta kipattant a botrány, Soproni Tamás momentumos polgármester bujkál és menekül a válaszadás elől, miközben nyakig ül a korrupcióban” – mondta Kovács Balázs, aki szerint a kerületi gazdálkodás tekintetében több esetben is felmerül a visszaélés gyanúja. Ráadásul a közelmúltban látott napvilágot az a lista is, amely Soproni elmúlt négy évét tárja fel, ezen olyan közbeszerzések, le nem hívott pénz, elengedett kötbér szerepel, amely miatt 145 millió forintot buktak el a terézvárosiak a baloldali vezetés miatt, és az ügyeknek itt még nincs vége. 

Kovács Balázs: ideje tiszta vizet önteni a pohárba! – Fotó: Facebook

Ideje tiszta vizet önteni a pohárba! Elég volt Soproniék hallgatásából és bujkálásából. Az azonnali és teljes körű vizsgálatnak kell feltárnia, hogy miért hagyták szándékosan figyelmen kívül Soproniék a súlyos jogsértésekre érkezett előzetes figyelmeztetéseket? Hogyan fordulhatott elő, hogy Soproni Tamásék az egyik esetben a jog szerint járó huszonöt napnyi kötbér helyett csupán egynapnyi kötbért érvényesítettek, ezzel lemondva 35 000 000 forint bevételről? Hogyan fordulhatott elő olyan súlyos késlekedés, ami miatt 50 000 000 forint már elnyert uniós forrást nem tudott lehívni a dollárbaloldali önkormányzat, azaz ennyi pénzt elveszítettek?

– részletezte Kovács Balázs.

Mint ahogyan korábban megírtuk, súlyos törvénysértések és szabálytalanságok mellett költi a közpénzt a momentumos városvezetés. A Közbeszerzési Döntőbizottság számos esetben elmarasztalta, bírsággal sújtotta Terézváros önkormányzatát az elmúlt négy évben. „Olyan durva problémák derültek ki többi között, hogy az egészségügyi szolgálat felújítása kapcsán Soproniék nem biztosítottak esélyegyenlőséget a pályázók számára a közbeszerzési eljárás során. Egyszerűsítve: Soproni Tamásék a csókosokat előnyben részesítették” – hangsúlyozta korábban a kormánypárti politikus. Hozzátette: „Ezt tetézte, hogy a nyertes pályázó a határidő-módosítás után is sokat csúszott az átadással. Soproniék viszont huszonöt napnyi helyett csak egynapi kötbért érvényesítettek, tehát 30 millió forintot elfelejtettek elkérni a kivitelezőtől. Az egészségügyi szolgálat felújítása uniós forrásból valósult meg, amit még az előző városvezetés nyert el. A baloldali városvezetés megörökölte a folyamatban lévő beruházást, azonban két évig nem csináltak semmit. Ez jelentős további problémákat okozott. Húzódott az egész beruházás, csúszott minden, emiatt a megítélt pályázati forrás közel felét, 50 millió forintot nem tudtak már lehívni. Az elköltött forrás egy részét pedig – a pályáztatás, a lebonyolítás során elkövetett súlyos törvénysértés miatt – vissza kell fizetnie az önkormányzatnak” – mutatott rá korábban lapunknak Kovács Balázs, aki szerint a momentumos polgármester kötelességszegést is elkövetett.





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás