„Végigkergették a fél városon” – autós üldözésre riadtak hajnalban a terézvárosi lakosok





A sofőr több kerületen keresztül menekülhetett a zsaruk elől. Vélhetően az átfogó ellenőrzésen dolgozó rendőrök karjaiba futott bele.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.02.08.
Módosítva: 2024.02.09.
autós üldözés hajsza terézváros ellenőrzés

Több terézvárosi lakos is hangos szirénázásra és motorbőgésre ébredt vasárnapról hétfőre virradó éjjel. Mint kiderült, vélhetően egy autós üldözésre riadtak fel, a rendőrök ugyanis többek állítása szerint egy sofőrt hajszoltak több kerületen keresztül. A helyiek közül sokan felfigyeltek a rendőrségi intézkedés zajaira: 

A zsaruk több kerületen keresztül hajszolhatták a kocsit   Fotó: Pexels (illusztráció)

Először csak szirénázást hallottam, aztán pedig még láttam is a rendőröket, ahogy elhúznak. Valakit követtek, ha jól láttam, de nagyon gyorsan ment, a rendőrök pedig utána

– mesélte egy helyi lakos. Többen a Lövölde tér és a Szív utca környékéről említették: hallották a fülsértő ámokfutás zaját, míg egy helyi csoportban egy futár írta: tudomása szerint több kilométeren át tartott az üldözés

Kint voltam egész éjjel. Hajnali kettő után kicsivel egy autó nem állt meg az igazoltatásra… Végigkergették a fél városon

– írta a férfi. Hozzátette, hogy ő maga rövid időn belül kétszer is látta elzúzni a kocsit: 

Repesztett a rendőr elől vagy százzal valami kis Peugeot 206 vagy Suzuki Alto, valamilyen kis autó

– fűzte hozzá, ahogyan azt is, hogy sokáig tartott a kergetőzés, mert végül harmadszorra is beléjük futott. A hatodik kerületben élők azonban állítják: egy kocsi már jóval korábban elinalt a zsaruk elől a környéken, így nem kizárt, hogy két kocsinak is a nyomába eredtek aznap a rendőrök.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, az azonban bizonyos, hogy aznap a főváros több pontján is igazoltatták az autósokat, így nem egy helyen kapcsoltak le szabálytalankodókat vagy éppen gyorshajtókat, így nem kizárt, hogy a sofőrök ezekbe az ellenőrző pontokba rohantak bele:

Nagyon sok volt az igazoltatás vagy ellenőrzés, több helyen is intették félre a kocsikat. Nekem rutinellenőrzésnek tűnt, és ahogy hallottam, még hosszú ideig fog tartani, szóval úgy érzem, nem ez lesz az utolsó ilyen eset az elkövetkezendő hetekben

– vélekedett egy helyi lakos.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy hete közölte, hogy az eddigieknél is intenzívebb rendőrségi ellenőrzésre lehet számítani az elkövetkezendő időben: 

– 2024. február 8-án 0 órától 2024. február 12-én 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére. A fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása – szögezték le. 

A Metropol a fent említett esettel kapcsolatban megkereste az illetékes rendőrséget, válaszuk esetén cikkünket frissítjük. 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter öngyilkosságot hazudott

Magyar Péter öngyilkosságot hazudott

Baj van: az egész kórházat evakuálni kellett, utcára kerültek a betegek

Baj van: az egész kórházat evakuálni kellett, utcára kerültek a betegek

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás