„Hallottuk a lövéseket, hármat, egymás után” – így állították meg az embercsempészt Szentendrén





A helyiek sokkot kaptak a hajnali lövések hangjától.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.27.
Embercsempész lövés autós üldözés szentendre

Vérfagyasztó lövéshangokra lettek figyelmesek többen is szerda hajnalban, Szentendre környékén, a Bükkös-patak közelében.

A helyiek közül többen is a lövések hangjára riadtak fel hajnalban – Fotó: Police

A döbbent és ijedt helyiek elmondták, hogy a lövések hangjai a 11-es útról érkeztek: 

Nagyon megijedtünk, amikor meghallottuk a lövéseket, hármat egymás után. Azt sem tudtuk, mi történt

 – mesélte egy helyi lakos. A környékre hamar kiérkeztek a rendőrök.

Nagyon sok rendőr volt a Bükkös-pataknál, majdnem egy tucat. Akkor már gondoltuk, hogy valami súlyos dolog történt. Később láttuk, hogy több ember ül bilincsben az út szélén

– tette hozzá a szemtanú. 

Lapunk a történtekkel kapcsolatban megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől megtudtuk, hogy autós üldözés zajlott: a zsaruk egy embercsempészt hajszoltak, aki 176 kilométeren keresztül menekült előlük. A hajsza több megyével arrébb, Bács-Kiskunban kezdődött. Ott egy Audi 4B reflektorral vakította el a kiskunmajsai rendőröket, akik megpróbálták leinteni a kombit, az azonban gázt adva elszáguldott:

A mélykék kombi vezetője nem állt meg a rendőrök jelzésére, ezért követni kezdték. A Kiskunmajsa – Jászszentlászló – Kiskunfélegyháza – Budapest – 11-es számú főút – Szentendre útvonalon rendre váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket együttesen használó rendőrségi gépjárművek az Audi mögött

– közölte a Pest Vármegyei rendőr-főkapitányság. A kocsi már a 11-esen tépett előre, amikor egy rendőrautó az úton keresztbe állva próbálta megfékezni. Az ámokfutó sofőr azonban ekkor sem állt meg:

– A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre. A találatok ellenére az autó továbbhaladt Visegrád felé. Sebessége folyamatosan csökkent, majd 2,8 kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, Szentendre, Bükköspart utca és Dunakanyar körút kereszteződésénél mozgásképtelenné vált. Jobb első kerekét találta el a rendőr lövése – közölték. 

A sofőr kipattant a kocsiból és elmenekült, maga mögött hagyva a kocsiban csempészett 9 szír állampolgárságú férfit. Elmondásuk szerint Szlovákiába igyekeztek: 

Valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron átvergődve jutottak Magyarország területére. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük még Törökországban

 – mondta a rendőrség. Az embercsempész után azóta is nyomoznak.

 





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás