Lövöldözés az M5-ösön: rendőrökre lőttek az embercsempészek, így ért véget a durva akció





Három ember ellen emeltek vádat.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.10.21.
Embercsempész rendőrség autós üldözés

Az embercsempészek tavaly novemberben az M5-ös autópályán hajtottak Budapest felé, autójuk rakterében 21 szír illegális határátlépővel. A rendőrök meg akarták állítani őket ellenőrzésre, a jármű vezetője azonban ehelyett inkább a gázra lépett: a leálló sávban előzgetett, és az őt üldözőbe vevő járőrautóra is ráhúzta a kormányt, veszélyeztetve az abban ülő rendőrök életét.

Fotó: Rendőrség

A menekülés közben a furgon jobb első ülésén utazó férfi az ablakon kihajolva egy gáz-riasztó fegyverrel háromszor a levegőbe lőtt, majd öt célzott lövést adott le a rendőrkocsik irányába, és négy üvegpalackot is feléjük dobott. Budapestre érve is tovább száguldoztak jóval a megengedett sebességhatár felett, a buszsávokat kihasználva. Amikor a forgalmi helyzet miatt kénytelenek voltak megállni, kiszálltak, és elfutottak, miközben egyikük célzott lövéseket adott le az őket gyalogosan üldöző rendőrök felé. Végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el az embercsempészeket.

A nyomozás során kiderült, hogy a két iraki embercsempésznek egy harmadik társa is volt, aki úgynevezett előfutóként haladt autójával a másik jármű előtt, hogy jelezze, ha valami probléma van. A fegyvert is ő helyezte el a kocsiban azért, hogy társai az esetleges rendőri intézkedést erőszakkal megakadályozhassák. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni fegyveresen elkövetett erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a három iraki férfi ellen.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás