RETRO RÁDIÓ

„Az az ámokfutó még balesetet is okozhatott volna” – elképesztő autós üldözés zajlott a város szívében

Az embercsempészt a Petőfi hídtól üldözték a Fehérvári útig.Megosztás
Szerző: V.S.
Létrehozva: 2023.08.10.
hajsza Embercsempész Petőfi híd üldözés elfogás

Elképesztő autós üldözés zajlott augusztus 6-án, vasárnap hajnalban a fővárosban. A Petőfi hídnál egy gyanús kocsit szúrtak ki a zsaruk, aki éppen a hídra akart felhajtani. Mikor a rendőrök megállították volna egy rutinellenőrzésre, gyanújuk be is igazolódott: a sofőr ugyanis fék helyett a gázra lépett, és megpróbált megpattanni az egyenruhások elől. 

A férfit két perc alatt elfogták, de még az utolsó pillanatban is trükközni próbált – Fotó: Police

A rendőrök a hídnál a Budára áthaladó járműforgalmat ellenőrizték, amikor az Audi vezetője a rendőri jelzés ellenére gyorsítani kezdett. A járőrök elléptek az autó elől, majd szolgálati gépkocsiba szálltak és megkülönböztető jelzéssel a menekülő Audi után mentek

közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

A zsaruk több egységgel és motoros rendőrökkel kiegészülve azonnal a száguldó Audi nyomába eredtek, hangos üldözésüket lehetett hallani a városban is: 

Már villogtak és szirénáztak, előlük meg rongyolt egy kék Audi. Elég gyorsan ment, a rendőrök pedig több kocsival követték, egy szorosan a nyomában. Szerencse, hogy már hajnal volt, és nem voltak az utcán, különben az az ámokfutó még balesetet is okozhatott volna

– mesélte lapunknak egy helyi lakos. A hajsza viszont nem tartott sokáig, ugyanis alig két percen belül, a Fehérvári úton véget is ért. A sofőr azonban hajmeresztő húzással próbálta megúszni a büntetést:

Miután a sofőr megállt, még megpróbált átmászni a hátsó ülésre, azonban erre a mozzanatra már nem volt ideje, a rendőrök másodpercek alatt intézkedtek vele szemben

– tájékoztatott a rendőrség. Mint kiderült, nem ok nélkül hajtott ész nélkül a mindössze 18 éves szír sofőr: az utastérben két, míg a kombi csomagtartójában egy török állampolgár húzódott meg, akik  jogellenesen léptek be az ország területére. Az embercsempész fejenként ötezer eurót kért el a férfiaktól, akiknek azt ígérte, hogy Németországba juttatja el őket. 

Nem ez volt az egyetlen hasonló eset a hétvégén: a budapesti rendőrök Újbudán, a Szerémi úton is elfogtak két embercsempészt. A kocsiban a moldáv sofőrön és társán kívül még hét – magát kurdnak valló – férfi volt a kocsiban, akik közül ketten a csomagtartóban bújtak meg. 

 

 

Ezeket olvastad már?
Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

„A legrosszabbra számítunk” - Percről-percre küzd az életéért a 28 éves édesanya

„A legrosszabbra számítunk” - Percről-percre küzd az életéért a 28 éves édesanya

Dunába ömlő fekália: ezt vizsgálják a Római - parton

Dunába ömlő fekália: ezt vizsgálják a Római - parton

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás