Alágyújtottak a fickó tervének, hiába épített 700 ezer gyufából Eiffel-tornyot





A férfinak többéves álma hullott darabokra. Igazságtalanságnak tartja a történteket.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.02.07.
Módosítva: 2024.02.07.
terv guiness-rekord Füstbe ment terv álmok

Füstbe ment a terve annak a francia férfinak, aki Guinness-rekordot szeretett volna dönteni. Richard Paul időt és energiát nem sajnálva 8 éven át épített egy végül 7 méter magas kicsinyített másolatot az Eiffel-toronyról – gyufaszálakból! Csakhogy kiderült, bolti forgalomban nem kapható gyufaszálakat használt, és azok az aprólékos munkát követően szinte felismerhetetlenné váltak. Richard legnagyobb szívfájdalma, hogy anélkül utasították el őt és a munkáját, hogy azt a Guinness-rekordokért felelős szakember személyesen meg sem nézte. 

Az eredeti Eiffel-torony milliókat vonz, a 7,16 méter magas gyufaszálakból készült kicsinyített változatra szintén sokan kíváncsiak – a Guinness-rekordok bizottságának kivételével (Fotó: Pexels)

A 47 éves francia férfi összesen 706 900 db gyufát használt fel, de hiába. A tanácstagként dolgozó férfi teljesen kiakadt azon, hogy rekordja mindössze egy bürokráciai döntés miatt hiúsult meg:

Csalódást keltő, dühítő, érthetetlen és nem fair

– összegezte a történteket Richard Paul, aki végül csak abban reménykedett, hogy értékelik a fáradozásait és megszánják őt, de nem így történt, ezért kénytelen álmának búcsút inteni. Dühét a közösségi médiában adta ki.

Kiborult a férfi a Guinness-döntőbizottság reakcióján (Fotó: Pexels/Nathan Cowley – Képünk illusztráció)

Mondja meg nekem valaki, hogy 706 900 botocska összerakva egyesével hogy nem gyufaszál?

A férfi nagy művét egyébként pont a torony első mérnöke halálának 100. évfordulóján fejezte be 2023. december 27-én. Az alkotás valóban rekordot döntött volna, mivel jelenleg ez a legmagasabb, összefüggő  gyufatorony. Az előző siker egy albán kézművesé, aki egy 6,53 méter magas építményt készített 2009-ben.

Richard, aki 8 éves kora imád fabrikálni, a gyufákat egy szupermarketben vette a művéhez. A terve akkor bukott el, amikor ezt követően inkább egy francia gyufagyártóhoz fordult, hogy szállítsanak le neki 190 ezer gyufásdobozt, ahelyett, hogy azokat ő maga vette volna a boltban. Döntése mögött nem pusztán a kényelem állt, a szupermarketben vásárolt gyufaszálaknál ugyanis egytől egyig el kellett távolítania a gyújtórészt, ezt a műveletet pedig megspórolta azzal, hogy a francia gyártó felé leadott igényekor jelezte: nem kér gyújtós részt a gyufaszálakra – írja a DailyMail. 

Projektjét 2015 decemberében kezdte el, és számításai szerint 4200 órát töltött el vele. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás