Érdemes péntekig várni a tankolással, hatalmas változás lesz a benzinkutakon





Az autósok egy bizonyos része nagyon fog örülni ennek a hírnek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.04.
Módosítva: 2024.01.04.
üzemanyag gázolaj benzin

Rengetegen várták már, hogy végre kiderüljön, hogyan is alakulnak a hét második felében az üzemanyagárak a hazai töltőállomásokon. Nos, összességében örülhetnek a magyar autósok, ugyanis a Holtankoljak.hu információi szerint nem lesz drágulás – sőt, drasztikus árcsökkenésre lehet számítani péntektől.

Illusztráció/Fotó: Török János/Délmagyarország

A portál azt írja, hogy január 5-től, azaz péntektől a gázolaj literenkénti átlagára bruttó 10 forinttal csökken, vagyis 589 Ft-ba fog kerülni – de ezt nehéz megmondani, ugyanis mostanában jelentősen eltért a kiskereskedelmi és nagykereskedelmi árak alakulása.

A benzin literenkénti átlagára sajnos nem csökken, hanem stagnálni fog, de ez is jobb, mintha drágulna – elvileg marad átlagosan 562 Ft/liter.

Ezek alapján a gázolajjal működő járművek gazdáinak mindenképp érdemes péntekig várniuk a tankolással, hiszen jelentős csökkenés lesz az előrejelzések szerint, így rengeteget spórolhatnak bizonyos esetekben. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy jövő héten mire lehet számítani, de természetesen mindenki abban reménykedik, hogy jóval olcsóbb lesz az üzemanyag.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás