Szépek és sikeresek: három magyar női szakember, aki megmutatta, van helye a szakmában





A kékgalléros munkaerőt javarészt férfiak teszik ki, de mi most bemutatunk három gyönyörű nőt, akik nem félnek bepiszkolni a kezüket.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.01.01.
szakma munka szakember

Bemutatunk három erős és céltudatos nőt, akik a férfiak uralta szakmákban is tudnak érvényesülni.

Janka évek óta burkol Fotó: Bánkúti Sándor

Janka, a burkolólány 

Janka tudta, hogy nem szokványos női szakmát választ magának, de a kezdeti nehézségek nem szegték kedvét. Meg akarta mutatni, hogy igenis belőle is jó burkoló szakember válhat.

Az elején, amikor megtetszett ez a szakma, olyanokat mondtak nekem, hogy »ez nem olyan kislánynak való, mint te, úgysem fogsz megmaradni a szakmában, ha elvégzed«. Én pedig pont emiatt kaptam vérszemet, és elhatároztam, hogy akkor is megmutatom

– emlékezett vissza a Ripostnak a 27 éves lány. „Nem mondom, hogy zökkenőmentes volt, mert voltak hullámvölgyek. Ha tíz pár kezem lenne, se tudnám megszámolni, hányszor zavartak ordibálva haza. Persze sosem mentem, nagyon makacs tudok lenni. Jó pár éve dolgozom ebben, de én még mindig úgy érzem, hogy van mit tanulnom, van hova fejlődnöm, mindig van egy olyan technika, egy újabb gép, egy újabb módszer, amivel több lehet az ember.”

Valentina imádja az autókat Fotó: Bánkúti Sándor

Valentina, az autószerelő

Nagy Valentina alternatív járműhajtási technikusként dolgozik. 

Már kislány koromban is az autók érdekeltek. Voltak Barbie-jaim, de velük is azt játszottam, hogy lerobbantak az autópálya mellett és meg kellett javítani

– mondta korábban a Borsnak a 21 éves lány, akinek nagy álma, hogy saját műhelyt nyithasson.

„Még mindig nem bántam meg, hogy ezt az utat választottam. Nagyon szeretem, hogy sokoldalú és én úgy gondolom, hogy aki az autószerelő szakmában van, az tudja nagyon jól, hogy aki tud autót szerelni, az nagyjából bármit meg tud oldani otthon is, vagy bárhol.”

Klaudia a hegesztő

Boros Klaudia pincérként kezdte a pályafutását, de hamar rájött, hogy az a szféra nem neki való. Miután felmondott, sokat gondolkozott, hogy milyen szakmát is kellene választania.

„Az unokatesóm hegesztő. Sokat mesélt nekem a szakmáról és nagyon megtetszett. Ezért el is végeztem egy tanfolyamot Miskolcon, hogy minél előbb munkába állhassak” – mondta korábban a Metropolnak a 31 éves hegesztő, aki úgy érzi, megtalálta magát ebben a szakmában. A fiatal nő már több mint 3 éve foglalkozik hegesztéssel. A tanfolyam elvégzése után a frankfurti reptéren hegesztett, most pedig kazánokat készít.

A napom egyik legjobb része, amikor felveszem a hegesztőpajzsot, és elmerülhetek a saját kis világomban

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás