Ilyen cukit még nem láttál: így korcsolyázik nap mint nap a Városligetben a 76 éves Mara és László





Elárasztotta a TikTokot a 76 éves idős pár videója, ahogy táncolnak a Városligeti Műjégpályán. Patai Mara és Gombos László 10 éve, mindennap kimegy a Városligetbe, hogy fitten tartsák testüket és lelküket, produkciójukat pedig örömtaps fogadja.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.01.03.
Módosítva: 2024.01.03.
pálya Gombos László Patai Mara jég korcsolyázás

Összhangban suhanó korcsolyák, egymásba kapaszkodó kezek és hatalmas mosoly, nap mint nap: Patai Mara és Gombos László videója most felrobbantotta a TikTokot. A 76 éves pár immár 10 éve, szinte mindennap kimegy a Városligeti Műjégpályára, hogy táncoljanak, a nézők legnagyobb örömére.

Forrás: YouToube/László Gombos


 

„Mindketten felejteni mentünk a jégre”

Patai Mara gyermekkora óta korcsolyázik, sőt, édesapja tervezte minden magyarországi korcsolyapálya hűtőberendezését, így sosem volt messze a jégtől. Végül egy bokaprobléma miatt abba kellett hagynia a sportot, a korcsolyát pedig 40 évig a szögre akasztotta. Amikor nyugdíjas lett azonban úgy döntött, hogy visszatér szenvedélyéhez és belépett a Városligeti Jégtánckörbe, ami teljesen beszippantotta – mesélte egy korábbi interjúban az nlc.hu-nak. Gombos Lászlónak is hasonló a kötődése a jéghez: 10 évesen szeretett bele a korcsolyázásba, amikor a csepeli sportpályán kialakított jégpályának unokatestvére lett a gondnoka.

„Lementem neki segíteni, így cserében én korcsolyázhattam a pályán” – mesélt az ősi szerelemről László az nlc-nek. A korcsolyát azonban ő is letette, amikor 30 évesen a jövőjét kezdte el építeni.

Végül akkor vettem újra elő, amikor elvesztettem a feleségemet és felejteni mentem a jégre. Marával ekkor kezdtünk el táncolni, a keringő pedig összehozott minket és akkor éreztem, hogy nem lehet elengedni Mara kezét 

– tette hozzá az interjúban, kiemelve, hogy bár mindenki próbálja őket összeboronálni, valójában ők nem egy pár. A korcsolyázás és a tánc köti őket össze, és talán a hasonló múlt, hiszen mind a ketten elvesztették a párjukat és felejteni mentek a jégre.

Bár Mara és László nem szerelmespár, a köztük lévő kapcsolat igaz barátsággá mélyült idővel. Sosem veszekednek és semmi pénzért nem cserélnék le egymást.

 

„Nem találok szavakat. Csodásak. Kívánom, hogy korcsolyázzanak még hosszú évekig együtt”

Mara és László amellett, hogy mindennap kimegy a Városligeti Műjégpályára, néha a Vasas Jégcentrumban is feltűnik. Nézőik odáig vannak értük élőben és a TikTokon is.

„Gyönyörű videó! Az egyik legszebb amit mostanában láttam”  – írták a pár napja megjelent videójuk alatt TikTokon, amit egy nézőjük rakott ki. A kommentelők nagy része is azt hiszi, hogy Mara és László szerelmespár, ami nem meglepő, hiszen olyan összhang van köztük, ami sok házaspár között sincs meg.

A 76 éves pár számára a korcsolyázás és a tánc valódi gyógyír: vallják, hogy amíg a jégre nem lépnek, addig érzik az idő vas fogait, és ha lelépnek a pályáról, akkor is panaszkodnak egymásnak, hogy kinek milye fáj, de amíg korcsolyáznak úgy érzik, mintha 20 évesek lennének.

Ha valamiért mégsem jutunk ki a pályára egy nap, akkor is karban tartjuk magunkat. Pingpongozunk, úszunk vagy biciklizünk 

– mondta el az nlc-nek adott interjúban Mara. László számára szó szerint gyógyír a jégkorcsolya, hiszen maga is rákkal küzd, többször is műtötték már.

„Amikor megtudtam, hogy beteg vagyok, akkor kezdtem csak igazán korcsolyázni. Az életemet tettem rá, hogy amíg tudok, addig kimegyek a jégre. Mégis itt vagyok, lelkileg kigyógyultam, amint szerintem a korcsolyának köszönhetek” – vallott róla László, aki szerint nincs jobb az örömtapsnál és a kedves szavaknál, amit akkor kapnak, amikor lejönnek a jégről. 





 





Ezeket olvastad már?
Naposan indul a május, ám hamar kimutatja a foga fehérjét: a fél országra figyelmeztetést adtak ki

Naposan indul a május, ám hamar kimutatja a foga fehérjét: a fél országra figyelmeztetést adtak ki

Borzalmas tragédia: Meghalt a 2 éves kisfiú, aki kiesett az ugrálóvárból a szélviharban

Borzalmas tragédia: Meghalt a 2 éves kisfiú, aki kiesett az ugrálóvárból a szélviharban

Nógrádi György a Metropolnak: így lehet újra béke Európában

Nógrádi György a Metropolnak: így lehet újra béke Európában

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás