RETRO RÁDIÓ

Gyűlöletcunami zúdult a magát Madeleine McCann-nek valló nőre, most bocsánatot kért

A múltját nem ismerő lány élete fenekestül felfordult.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.02.01.
Madeleine McCann DNS-teszt fenyegetés eltűnés

A 22 éves, lengyel származású nő, Julia Wandelt azzal tett szert napok alatt világhírnévre, hogy azt állította: valószínűleg ő Madeleine McCann. A kislány talán a világ leghíresebb eltűnt személye, és ügye a mai napig megoldatlan. Egy DNS-teszt azonban elég volt hozzá, hogy bizonyítsa, hogy bár korban és egy szembetegségben valóban hasonlítanak a lányok, nem azonosak egymással. Az incidens óta azonban rájár a rúd a lengyel lányra, aki csak válaszokat akart kapni a múltjára, amelyre csak homályosan emlékszik. A közösségi médiában ugyanis rengeteg halálos fenyegetést kapott, sőt egy férfi állítólag vérdíjat is kitűzött a fejére.

Madeleine McCann, Maddie McCann szülei, Kate és Gerry McCann, AFP, AFP PHOTO DDP/CLEMENS BILAN  GERMANY OUT (Photo by CLEMENS BILAN / DDP / ddp images via AFP)
A kis Madeleine 2007-ben tűnt el Portugáliában /Fotó: DDP images via AFP

A DailyStar számolt be róla, hogy Julia nemrég a BBC Radio „Miért utálsz engem?” című podcastjének volt a vendége, ahol nyilvánosan is bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott azzal, hogy kilépett a fényre:

Soha nem akartam senkit bántani. McCannéket sem. Nagyon szerettem volna tudni, hogy ki vagyok

 – kezdte beszámolóját Julia, aki saját bevallása szerint ha visszamehetne az időben, akkor nem vállalta volna a rivaldafényt.

Soha nem lépnék fel a közösségi médiára, ez elpusztíthat téged. Tudtam, hogy lesznek olyanok, akik nem fognak hinni nekem, és ezért megutálnának, de nem számítottam rá, hogy halálos fenyegetéseket fogok kapni. Az emberek tudták, hogy bántalmaztak, és mindannyian tudták, hogy depresszióval küzdök

 – tette hozzá a lány.

Még akkor is megpróbáltam erős lenni, amikor az emberek azt mondták: meg kell halnod. Meg kellene téged erőszakolni. Nem szabadna létezned a világon.

Julia elárulta azt is, hogy egy férfi állítólag 30 ezer eurós vérdíjat tűzött ki a fejére. A fiatal nő 20 éves kora óta terápiára jár, és ennek okán kezdett rájönni, hogy töredékére emlékszik csak a gyermekkorának. Ezután az eltűnt személyek közötti böngészésnél talált rá Madeleine történetére, akinek a kora és egy szembetegsége is megegyezett Juliáéval. 

Nem a népszerűség hajtotta a lányt, többször is a rendőrséget hívta, és a családdal is fel akarta venni a kapcsolatot, de senki nem vette őt komolyan, ezért fordult az internethez.

 

 

Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás