A most érkező fronthatás felér majd a szilveszteri buli hatásaival





Mintha tömeges meghívót kaptak volna, úgy érkeznek 2024 elején hazánkba az időjárási frontok, és ezek többsége nem lesz kellemes hatással szervezetünkre, sőt.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.01.01.
Módosítva: 2024.01.01.
másnaposság fronthatás fejfájás kettősfront időjárás

„Az újévi első hidegfront éppen csak elhagyta Magyarországot. Rögtön utána lép be a térségbe a frontsorozat következő eleme, egy melegfront” – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója a 2024-es év első napjaiban várható időjárási hatásokkal kapcsolatban.

Január első napjaiban az ilyenkor megszokottnál melegebb időre kell készülj! – Fotó: Köpönyeg

A 2023-as év végi időszakhoz képest most még változékonyabbá válik az időjárás. Bár a párás, ködös, szmogos légtömeget kisöpri ez az időjárás, annak megterhelő hatásaival is számolj!

„A jelentősen változékony idő miatt a szervezetednek alkalmazkodnia kell, ami nem megy könnyen” – hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette:

Extrém hőmérsékletekre kell számítsunk.

A szilveszteri éjjel már tapasztalható volt, hogy az ország több pontján 5 és 10 Celsius-fok között mozgott a hőmérséklet, ami most tovább növekszik.

„A tavaly karácsony táján elindult hőhullám a hét eleji hidegfront miatt ugyan minimálisan visszaesik, de utána ismét emelkedik a hőmérséklet, és az ilyenkor megszokotthoz képest jóval melegebb nappalokra és éjszakákra készülhetünk” – jegyezte meg dr. Pintér Ferenc, aki szerint egészen január első hétvégéjéig ilyen magas hőmérsékleti értékekre kell készüljünk.

A hétfőn távozó hidegfront után kedden melegfront érkezik, amit pedig kettős front követ majd szerdán

– részletezte a szakember, aki ezek szervezetünkre gyakorolt hatásairól is beszélt:
Előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, illetve a trombózis veszélyének növekedése, légzőszervi problémák és fáradékonyság is tapasztalható lesz. Ezek a tünetek január 2-án tovább romolhatnak, így hosszú másnaposságra készülhetnek, akik többet ittak a kelleténél, és másnapossággal küzdenek.”

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden hajnalra néhol még ködfoltok képződhetnek. Napközben sok felhő lesz hazánk fölött, de csak délután. Este északon, északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a déli–délnyugati szél. Hajnalban –3, +3, kora délután 4-12 Celsius-fok várható.





 





Ezeket olvastad már?
"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás