Ez segíthet a brutális hideg miatt kialakuló, kínzó fejfájáson





Aluszékonyság, kínzó fejfájás, fáradtság. Csupán néhány tünet, melyeket rengetegen tapasztalhattak az utóbbi napokban. Vajon mi lehet a megoldás?



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2024.01.10.
Módosítva: 2024.01.10.
meteogyógyász nyálkahártya vérnyomás

Az utóbbi években eléggé elszoktunk a napokban tapasztalható brutális hidegtől. A Belügyminisztérium már az úgynevezett „vörös kódot” is kiadta január 8-án, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Mindez nem csoda, hiszen az ország több pontján is mínusz 10 fok alá csökkent a hőmérséklet. 

tél, hideg, időjárás, napsütés, meleg, felmelegedés, hőmérséklet,
Megmutatta igazi arcát a tél – Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Rengetegen panaszkodnak egy-két napja arra is, hogy kegyetlenül fáj a fejük, szúr a szívük és hamarabb elfáradnak. Mitől alakultak ki tömegével ezek a panaszok?

Ez a hirtelen jött hideg az időjárásra érzékenyebb embereknél beszűkítette a perifériás ereket, ezért fáj sokak feje napok óta, ezért szaporodtak meg a szívpanaszok, és ez az oka annak is, hogy sokan hamarabb elfáradnak és a vérnyomásuk is megemelkedett

– sorolja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A szakember videójában többek között arról is beszél, hogy a kemény hideg az immunrendszerünket is gyengíti, mivel a kiszáradt nyálkahártya nem tudja ellátni a szervezetünk megfelelő védelmét.

Ezért van az, hogy ha a hidegből hirtelen melegebb helyre megyünk, mint például egy tömött villamos, vagy autóbusz, akkor a vírusok és a baktériumok ellen egy ideig védtelenek vagyunk, ezért én javaslom a maszkviselést

– mondja a szakember.

A meteoklinika.hu közlése szerint azok sem nyugodhatnak meg, akiknek éppen szűnőben van vagy elmúlt a fajfájásuk, mert január 11-én, csütörtökön egy újabb hidegfront érkezik. Szakemberek szerint az egészséges táplálkozás, a vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztása és a napi 2-3 liter folyadékbevitel is segíthet abban, hogy ne fájduljon meg a fejünk, vagy legalább a fájdalom intenzitása ne legyen túl nagy és főleg ne kínozzon hosszan.

Vajon meddig tart ki ez a hideg? Nos, a koponyeg.hu prognózisa szerint péntektől lassan enged szorításából a kemény éjszakai fagy, a hétvégére éjszakánként már csupán mínusz 1-2 fok várható, míg a nappali maximumokban sok változás nem lesz. Szombaton és vasárnap egyaránt 3 fok valószínű.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás