„Ilyenkor mindig eszembe jut...” – szívszorító videót osztott meg az SMA-s Tomika édesanyja





„Tomika az élő példa, hogy a lehetetlen nem létezik!” – írta egy támogató.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.12.26.
sma Galó Tamás Dominik Tomika gyűjtés

Tizenötezres Facebook-követőtábora mellett rengeteg ember drukkol, gyűjt és adakozik az SMA-s, azaz spinális izomatrófiával, más néven gerinc eredetű izomsorvadással küzdő Galó Tamás Dominiknak. A kisfiú édesanyja, Anikó karácsony kapcsán egy különleges videót osztott meg, melyhez megindító magyarázatot és gondolatokat is írt.

Fotó: Bánkúti Sándor / Bors

„Ma egy szívünknek oly kedves videót hoztam Nektek. Még novemberben készült a karácsonyi fotózáson, ahol Tomika rögtön ünnepi hangulatba került és elkezdte énekelni kedvenc karácsonyi dalocskáját. Persze olyan Tomikásan, mert a kis szánunkat, nem csengős csikó, hanem csengős csihuhú húzza az ő átiratában.”
– kezdte az édesanya, Anikó. A kedves történet azonban egy csapásra szívszorítóvá válik, ha elolvasod a folytatást:
„Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a diagnózisnál felkészítettek minket, hogy Tomika sosem fog tudni beszélni, hisz a beszéd a legösszetettebb izommunka. Olyan büszke vagyok rá, hogy nem így lett.”

A bejegyzéshez több hozzászólás is érkezett, az egyik legmeghatóbb így szól:

„Tomika az élő példa, hogy a lehetetlen nem létezik! Már 7 éves nagyfiú – lassan Tomi, nem is Tomika –, csacsog, énekel. Egyszerűen hihetetlen. Mi lesz itt, ha végre megkapja a Zolgensmát? Segítsen mindenki, hogy ez mihamarabb valósággá váljon!”

A család versenyt fut az idővel, egyrészt, hogy gyermekük – ahogy írják – még időben megkaphassa a világ legdrágább gyógyszert, a Zolgensmát, másrészt, mert már csak pár hétig tartják nekik a listaárnál több tízmillió forinttal kedvezőbb, ám így is 700 millió forintos ajánlatot. Galó Tamás Dominik szülei így is csodaként élik meg, hogy a két éve tartó gyűjtésük és rengeteg ember szeretete, önzetlen felajánlása révén az irdatlan összeg 90 százaléka már összegyűlt.  

Aki szeretne és anyagilag tud is segíteni, az IDE kattintva minden ehhez szükséges információt megtalál. Aki pedig SZERETNE, DE ANYAGILAG NEM TUD segíteni, attól azt kérik az SMA-s Tomika szülei, hogy OSSZÁK MEG ismerőseikkel a kisfiú Facebook-oldalát és általa a történetét, megsegítésének lehetőségeit. 





 





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás