„Szeretnék Magyarország színeiben kijutni a világbajnokságra” – Szolgál, véd és testet épít a szegedi zsaru





Bartó Dávid rendőr törzsőrmester a hivatása és a hobbija során is mindent belead. Mindezeknek köszönhetően számos eredménnyel zárta az őszi versenyszezont testépítőként.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.12.18.
Bartó Dávid edzés világbajnokság testépítő rendőr

Bartó Dávid rendőr törzsőrmester, aki nagyon sikeres évet zárt 2023-ban testépítőként. A hivatásáról és a szenvedélyéről is mesélt a Metropolnak.

Dávidot mindenben támogatja párja, Fábián Leila. Fotó: Bartó Dávid

Sokan nem tudják, de egy testépítő megmérettetésén mindössze néhány perc alatt dől el az, amire előtte legalább egy, de inkább másfél évet készülnek a versenyzők.

Annyiból szerencsém van, hogy ahol dolgozom, a rendőrségen belül a fizikai erő és a sportos testalkat fenntartása alapkövetelmény. Ez inkább előnyömre válik, hogy rendőrként dolgozom és testépítéssel foglalkozom

– kezdte lapunknak a sportoló zsaru, akinek az edzések, a tréningek már 14 éve az élete részét képezik. Eredetileg az erőemelést választotta, ám egy sérülés miatt azzal fel kellett hagynia.

Maga a versenyzés vonzott, így váltottam a testépítésre, mint versenysport.

A munkát és az edzéseket nem könnyű összeegyeztetni, így sűrű napjai vannak Dávidnak. Reggel 5 óra körül kel, elkészíti az aznapi menüjét, melyben párja is segít neki, majd fél 8-tól fél 4-ig dolgozik. Munka után irány a konditerem, majd étkezés, mielőtt a boltba megy, hogy bevásároljon a másnapi menühöz. A nap éjfél körül ér véget.

Dávid színpadi versenysúlya 97 kilogramm volt, amihez kb. 1-2 volt a testzsírszázaléka. A heti legalább hat edzés és a megfelelő táplálkozás meg is hozta számára az eredményt. Rendkívül sikeres őszi szezont tudhat maga mögött aranyérmekkel, dobogós helyezésekkel, amiknek köszönhetően kijutott Spanyolországba a PCA világbajnokságra, ahol medium bodybuilding, azaz a közepes magasságú testépítésben 5. helyezett lett.

Bartó Dávid a spanyolországi PCA világbajnokság versenyén. Fotó: Bartó Dávid

A szezon végén értékeljük az addigiakat, megnézzük az elért eredményeket, a képek alapján a formát. A hiányosságokat pótoljuk, és főleg azt az izomcsoportot erősítjük, fejlesztjük, amit a leginkább kell

– fejtette ki Dávid, aki Szegeden készül fel a versenyekre.

Az edzőm, valamint a párom, Fábián Leila is sok mindenben támogat. Segít a menü elkészítésében, a versenyekre való összekészülésben, ami sokat jelent számomra.

Az edzéseket a holtszezonban is folytatja, de nem annyira feszes tempóban. A testépítő zsaru a jövő évi terveibe is beavatott minket.

Szeretnék az eddigi eredményeimen javítani és Magyarország színeiben kijutni a világbajnokságra, és ott felállni a dobogó legfelső fokára.

 





 





Ezeket olvastad már?
"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás