Felbecsülhetetlen értékű karácsonyi kincseket találtunk a bolhapiacon - Videó!

Ritka kincseket találtunk Krizantinánál a bolhapiacon. Óriás Jézus, családi ereklyék, retró díszek és még számtalan múltat idéző tárgyat csodálhattunk meg.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2023.12.25.
Krizantina dobozok régiség bolhapiac

Karácsonyi kincsvadászatra indultunk a Lőrinci Bolhapiacra. A műtárgybecsüs Krizantina fogadott minket, aki hatalmas raktárában, több, mint tízezer különböző régiséget árul. Nagy lelkesedéssel vezetett minket körbe. A gyűjteményben szép számmal akadtak karácsonyi relikviák is; az óriás Jézustól kezdve a retró díszeken át a kínálótálakig mindent megtaláltunk.

Az óriás Jézusra ti tehettek ajánlatot a bolhapiacon Fotó: Bánkúti Sándor

 "A figurális karácsonyfadísz a menő"

Idén a figurális karácsonyfadísz a menő a 70-es évekből, de imádják a régi karácsonyi szaloncukros dobozokat is

 - kezdte a Metropolnak Krizantina, aki újságíróként dolgozott, majd beleszeretett a régiségek világába és már tíz éve gyűjti és árulja ezeket, édesapja és férje segítségével.

"Mindenki haza akarta vinni a hatalmas Jézust"

Egyből megakadt a szemünk egy hatalmas Jézus szobron. Krizantináék a Komárom-Esztergom vármegyei Táton egy ház pincéjében találtak rá az egy méteres öntöttvas feszületre. 

Braziliából érkeztek vendégek a pincébe és mindenki mindenáron haza akarta vinni ezt a hatalmas Jézust, de akkor a tulajdonos még nem szerette volna megválni tőle, de most anyagi helyzetére hivatkozva meg tudtuk vásárolni a feszületet. A Lőrinci Bolhapiacon ti is tehettek rá ajánlatot

- mesélte a műtárgybecsüs. 

Idén a figurális karácsonyfadísz a menő Fotó: Bánkúti Sándor

 "Sok kincskereső jön hozzánk"

A sok csecsebecse gyerekkori emlékeket idézett bennünk, nem csoda, hogy a bolhapiacokat egyre többen keresik fel, hogy régiségeket találjanak.

"Karácsonyi szezonban sok kincskereső jön hozzánk régi égőket vadászni. Most találtunk is két dobozzal, mind a kettő körülbelül a 70-es években díszíthette a karácsonyfákat. Sajnos sorkötéssel vannak bekötve, így ha egy égő már nem jó, akkor az egész nem világít."

Ezek az égők a 70-es években díszíthették a karácsonyfát  Fotó: Bánkúti Sándor

Különleges Betlehemet is találtunk.

Egy néni otthonba költözött és elhozta nekünk ezt a kézzel festett Betlehemet; ő Amerikából kapta. Itt, most dobozzal együtt kompletten meg tudjátok vásárolni 12 ezer forintért.

A túra végén Krizantina kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánt minden olvasónknak.

 

A Metropol videójában megnézheted milyen kincseket találtunk Krizantinánál:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás