RETRO RÁDIÓ

A hírességeknek is kedvelt helye ez a budapesti bolhapiac





A hírességek számára is hatalmas aranybánya a bolhapiac. Győrfi Pál és Kozsó is előszeretettel válogat a régiségek között.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.23.
régiség kozso Győrfi Pál

Ellátogattunk a Lőrinci Bolhapiacra, ahol Krizantina fogadott minket, hogy bemutassa hatalmas kincsesbányáját. A több, mint tízezer darabos gyűjtemény között szinte bármit megtalálhatunk; a 65 centiméteres miskakancsótól kezdve a legapróbb mütyűrökig. Krizantina újságíróként dolgozott, majd beleszeretett a régiségek világába és már tíz éve gyűjti és árulja ezeket, édesapja és férje segítségével.

Krizantina szereti körülvenni porcelánjaival magát Fotó: BS / Metropol

"Itt mindenki megtalál mindent"

Különböző vevőkörükben például vannak olyanok, akik kivégzéssel kapcsolatos relikviákat vagy egyforma kormorán szobrokat gyűjtenek.

"Az emberek mindent gyűjtenek ez a bolhapiac kincskeresésre a legalkalmasabb, itt mindenki megtalál mindent" - meséli Krizantina édesapja Gyula, aki büszkén említette meg nekünk azt is, hogy egyszer hozzájuk került egy eredeti Petőfi kézirat, ami gyorsan gazdára is talált.

Gyula nagy lelkesedéssel mutatta be nekünk ezt a múlt század elején készült női boxer, amit legfőképp a prostituáltak használtak önvédelemre Fotó: BS / Metropol
Több százéves fa sílécet is beszerelhetünk közel húsz ezer forintért. Használatra ugyan már nemigen alkalmas, de falra dekorációnak éttermekbe, vagy síparadicsomok keresik Fotó: BS / Metropol

Hírességek is megfordulnak a bolhapiacon

"A bolhapiacra nagyon sok mindenki kilátogat hozzánk, például az egyik kedves vevőnk a Dzsupin Ibolya művésznő, aki mindenféle ibolyás tárgyat megvásárol, mert ő azt gyűjti, de járt már nálunk Kozsó is, aki például amerikai tárgyakat szeret vásárolni, úgyhogy ő egy kutyaperselyt vásárolt tőlünk - mesélte büszkén a műtárgybecsüs. 

 "Győrfi Pál is meglátogatott minket a gyermekeivel, akik diafilmeket válogattak. Kedvelt hely ez a bolhapiac, itt mindenki találhat magának érdekes kincseket"

 Györfi Pál kisfiával diaszalagokat vásárolt Fotó: Olvasói fotó

 

Dzsupin Ibolya mindenféle ibolyás műtárgyat gyűjt Fotó: Olvasói fotó
Kozsó is járt a bolhapiacon Fotó: Olvasói fotó

Karácsonyi különlegességek is fellelhetők

Minden évben karácsony közeledtével Krizantina igyekszik beszerezni minél több régi különleges karácsonyfadíszt. Az orosz üvegdíszekből például évről évre kevesebb fellelhető sérülékenységük miatt.

A kisebb díszek méretük ellenére drágábbak, mert precízebb munkát igényelnek Fotó: BS / Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás