Petőfiként éli az életét a Tik Tok sztárrá vált magyar színész





Bánföldi Szilárdra színészi karrierje kezdetén is nagy hatással volt Petőfi Sándor, most pedig szinte a fél életét a költő bőrébe bújva éli.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.30.
a költészet népszerűsítése

Jelen van a népszerű közösségi média oldalakon, mint Petőfi és rendezvényeken szaval verseket az embereknek, akik nagy örömmel fogadják őt.

Bánföldi Szilárd Petőfi Sándorként szaval verseket /Fotó: Víg László

Bánföldi Szilárd 2014-ben felvételizett a Kaposvári Egyetem színművész szakára, ahova többek között egy Petőfi versel, „Ha férfi vagy, légy férfi”-vel is készült. A nyárlőrinci születésű színművész saját bevallása szerint innentől kezdett csak igazán elmélyülni Petőfi művészetében.

„Én ezzel a verssel kapcsolódtam igazán Petőfihez, ami számomra egy spirituális kapcsolódás is. Azóta ezt a verset többször csak úgy magamban mondogattam, akár az utcán sétálva. Nagyon izgalmas tapasztalás, hogy milyen mélységek tűnnek elő a versből, amiket az első pár évben még nem vettem észre. Lassan 10 éve foglalkozok vele és még mindig érnek meglepetések” -vallotta be Szilárd.

Visszakerülni a szívekbe

Szilárd Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat projektjének köszönhetően kapott lehetőséget a költő megszemélyesítésére. Ennek a projektnek kulturális üzenete van: szeretnénk, hogy minél többen le vegyék Petőfi Sándor kötetét a könyvespolcról, porolják le és kezdjék el újra olvasni-árulta el a költő megtestesítője.

„Petőfi Sándor egy nagyon sokoldalú költő, aki igazából kortalan, mert szerintem bármilyen időket élünk, az ő költészete, filozófiája, mondanivalója, aktuális. A célunk az, hogy visszakerüljön Petőfi Sándor az őt megillető helyre az emberek lelkében, szívében.”

Bánföldi Szilárd a Tik Tokra tölti fel az általa megszemélyesített Petőfi Sándoros videókat /FOTÓ: BÁNFÖLDI SZILÁRD

Petőfi már a közösségi médiában is népszerű

Petőfi Facebook, Instagram és Tik Tok oldalait nem egy személyben Szilárd, hanem egy stáb működteti. A Tik Tok-videókkal is igyekeznek a kulturális vonalat fenntartani és semmiképpen sem cél a költő kifigurázása.

Szilárd már szinte a fél életét Petőfiként tölti, amellett, hogy más színházi szerepeket is játszik. A színész nagyon sokoldalúnak tartja a nemzeti hőst, csodálja életművét és az egész „Petőfi jelenséget”. Célul tűzte ki, hogy mind a 900 versét felmondja hangfelvételre, ezzel is népszerűsítve azokat.

„Miközben Petőfivel foglalkozom és felkészülök az életéből, tanulmányozom a verseit, nagy hatással van a szakmai életemre, ez is olyan számomra, mint egy szerep, ami nagyon sok tapasztalatot ad.”

Egy szelfi Petőfivel

Szilárd Petőfi Sándorként rendszeresen fellelhető lesz idén és jövőre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezett programokon, ahol verseket mond és beszélget az emberekkel. A színész eddigi tapasztalatai szerint örömmel, de van, hogy meglepődve fogadják őt. Volt, hogy valaki első látásra nem hitt a szemének és úgy gondolta tényleg az igazi Petőfit látja, de olyan is akadt, akit inkább a bajsza érdekelt, ami a többi színházi szerepe miatt nem valódi, hanem ragasztott.

Volt, amikor meg akarták húzni a bajszomat, ami hiába nem igazi, attól még fájdalmas-emlékezett vissza. De számomra, ami az egészben a legfontosabb, hogy mindenki mosolyog, amikor meglát és nosztalgiát ébreszt bennük a találkozás. Tényleg nagyon pozitív hatást gyakorol az emberekre, hogy ott áll előttük az élethű Petőfi, egyből fotózkodni, szelfizni szeretnének vele.”





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás