Több ezer méter magasan derült csak ki: hiányoznak a repülő ablakai





A gép azonnal megkezdte a kényszerleszállást.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.11.10.
Módosítva: 2023.11.10.
repülőgép kár hiba Kényszerleszállás

Elképesztő dolog történt az égen 14 ezer 500 láb, vagyis körülbelül 4500 méter magasan. Egy magánrepülőgép a Stansted repülőtérről szállt fel a magasba, fedélzetén 20 fővel, ám csak repülés közben derült ki, hogy két ablak üvege hiányzik, két másik pedig nincs rendesen a helyén. Szerencsére azonban nem történt tragédia, ugyanis „csak” a biztonsági üvegek hiányoztak, a plexifal, melynek célja, hogy az utasok ne tudjanak hozzáérni a valódi ablakokhoz, a helyükön voltak.

A levegőben vették észre, hogy hiányoznak a gép ablakai/Fotó: Pexels

Az október 4-én történt repülés során a személyzet egyik tagja lett figyelmes rá, hogy valami kopog a gép oldalán. Mint utóbb kiderült, az egyik kinyitott üveg adta ki a hangot, ami többször is hozzácsapódott a repülő oldalához. Miután kiderült, hogy négy ablak is életveszélyes állapotban van, azonnal megkezdték a kényszerleszállást a legközelebbi repülőtérre. Végül boldog véget ért a történet, ugyanis senkinek nem lett baja, bár súlyos kihágás és veszélyeztetés történt az utasokkal szemben.

A vizsgálatok még jelenleg is tartanak, a Metro magazin beszámolója szerint az ablakokat tartó tömítőhab a nagy hő hatására megolvadt, és elengedte az üvegeket. A vizsgálóbizottság szerint mindez azért történhetett meg, mert a gépet egy forgatáshoz használták a felszállás előtt, és a világítás során használt hatalmas lámpák fénye megolvaszthatta az ablakokat tartó habot. A vizsgálóbizottság közleményében úgy fogalmazott:

Miközben a kár csak körülbelül 10 ezer láb magasban vált nyilvánvalóvá, a repülést eseménytelenül tudták befejezni. Ugyanakkor ezek a sérülések súlyos következményekkel is járhattak volna, különösen, ha az ablakot még nagyobb nyomáskülönbség érte volna a magasban

– számolt be róla a lap.





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás