RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár

Magyarország miniszterelnöke péntek reggel a Kossuth rádió vendége volt.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.10.
Módosítva: 2023.11.10.
Orbán Viktor migráció ukrajna Európai Unió terrorizmus

Migráció, Európai Unió, nemzeti konzultáció, Ukrajna, 2024 – többek közt ezek kerültek terítékre a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol Orbán Viktor miniszterelnök volt a vendég.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején leszögezte: a migrációról szóló titkosszolgálati jelentés azt bizonyítja, hogy azt kell tenni, amit eddig. A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. A migránsok egyre agresszívebbek, és egyre durvább eszközökkel akarnak áttörni. A radikalizálódás mögött terrorszervezetek állnak – jelentette ki.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor nem lehet kitenni őket”

„Akinek nincs gyereke, az egy személyes ügyként gondol a migrációra, míg azok, akiknek van gyereke, azok teljesen másként gondolnak rá” – mondta Orbán Viktor. „Én hajlíthatatlan vagyok a migráció ügyében. Ha egyszer beengedjük őket, akkor nem lehet kitenni őket” – tette hozzá. Most módunk van megakadályozni, hogy ne jöjjennek létre migránsgettók – jegyezte meg a miniszterelnök. Hozzátette: az, hogy a baloldal migrációpárti, az teljesen érthetetlen, mert nemzeti egységnek kellene lennie ebben a témában.

A baloldal minden migrációpárti határozatot megszavazott

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Nyugaton beengedték a migránsokat, és innentől kezdve matematikai kérdés, hogy a különféle civilizációk aránya jelentősen meg fog változni. Ezt a helyzetet el kell kerülni Magyarországon, de sajnos nincs nemzeti egység ebben az ügyben, mert a baloldal minden migrációpárti határozatot megszavazott – mondta a kormányfő.  

Orbán Viktor: ne akarják megmondani azt, hogy ki tartózkodhat itthon

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem szabad, hogy ránk erőltessenek olyan migrációs politikát, ami tönkretesz minket.

Mi nem akarjuk megmondani a nyugatiaknak, hogy mit tegyenek, de ne akarják megmondani azt, hogy ki tartózkodhat itthon

– tette hozzá. Majd így folytatta: „Tolerálják a magyar álláspontot, és nem akarunk mini Gázákat Budapesten” – mondta. Majd kijelentette: a magyar toleranciaajánlatot azonban nem fogadják el, és ez a fő probléma. Migránsgettókat akarnak felépíteni Magyarországon.
Az európai választások egyik legfőbb tétje az lesz, hogy a migrációs politikában változás legyen.

Egy új idegenrendészeti törvényre van szükség

„A nemzeti konzultáció is nagy segítséget jelenthet Brüsszelben, ha kellő mennyiségű felhatalmazást kapunk” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint meg kell védeni a déli határt, és meg kell védeni az álláspontunkat Brüsszelben. Ahogy a migrációs nyomás erősödik, úgy kell szigorítani a szabályokat.
Egy új idegenrendészeti törvényre van szükség, hogy mindenkiről lehessen tudni, hogy milyen jogcímen és mennyi ideig tartózkodhat Magyarországon. Még ebben az évben elfogadják ezt a törvényt – mondta a kormányfő.  

Egység és közös cselekvés eszköze a nemzeti konzultáció

Orbán Viktor szerint a hatalom arra való, hogy megpróbálják a hatalmi eszközöket felhasználni arra, hogy egyes kérdésekben egység és közös cselekvés képessége jöjjön létre. Ennek az egyik eszköze a nemzeti konzultáció.

Az EU-t azért hoztuk létre, hogy béke és jólét legyen, de most háború van, és a gazdaság területén is lemaradás van

– tette hozzá. Sajnos több területen is rossz döntések vannak, és a brüsszeli elit egy globalista elit kezében van, és nem a mi érdekeinket szolgálják – mondta a kormányfő. Az emberek nem akarnak háborút és migrációt – tette hozzá a miniszterelnök.
A brüsszeli elit döntéseit egy globalista elit érdekében hozza meg.

Nem finanszírozzuk Ukrajnát

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Gerhard Schröder szavainak súlya van, és tény, hogy 2022-ben Isztambulban megvolt a megegyezés az orosz és ukrán fél között, de ezt az amerikaiak utasítására nem írták alá az ukránok. A konfliktust izolálni kellett már 2014-ben, és a legfőbb cél volt, hogy ez a két szláv ország közötti konfliktus legyen. Mára azonban globalizálódott az ukrán háború, és ez tönkretesz minket.
Orbán Viktor közölte, hogy amíg nemzeti kormány van, addig nem járul hozzá, hogy a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzák az ukrán államot.

Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásait nem lehet összekötni a hazánknak járó uniós pénzekkel

A következő másfél hónap a politika számára lesz nagyon nehéz, mivel a migrációs és az ukrán kérdések nagyon súlyos konfliktusokat okoz. Ukrajna nem áll készen az uniós csatlakozásra, és nem szabad megkezdeni a tárgyalásokat – tette hozzá. Az unió sok pénzzel tartozik Magyarországnak, mert különféle okok miatt nem akarják nekünk odaadni. Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásait nem lehet összekötni a hazánknak járó uniós pénzekkel – fogalmazott a kormányfő.
Ukrajnával kapcsolatos ügyeket nem lehet összekötni taktikai ügyekkel.

Ezt vállalta a kormány 2023-ban

A kormányfő 2023-ra azt vállalta, hogy a nyugdíjak értéke nem gyengül, a munkahelyeket megvédik, és a kormány csökkenti az inflációt. Ezt sikerült teljesíteni. 2024-re pedig a gazdasági növekedés visszaépítését vállalja a kormány – tette hozzá. A gazdasági növekedés pedig a bérek növekedésével fog járni, és erre reális esély van – mondta a kormányfő.

Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést, megszüntetné a kamatstopot és az extraprofitadókat

Orbán Viktor elmondta, hogyha az államadósság és a költségvetési hiány rosszul alakul, akkor Brüsszel bizonyos intézkedéseket léptethet életbe. Megjegyezte, persze vannak jó javaslatok, de rosszak is. Elmondta: a rosszak közé tartozik a rezsicsökkentés eltörlése, a kamatstop megszüntetése és az extraprofitadók megszüntetése.
Az utóbbiakról szóló vita már 2024-ben fog megtörténni, de szükséges egy új brüsszeli vezetés, hogy ezen a területen sikeresek legyünk – jelentette ki a magyar miniszterelnök.  

 

Ezeket olvastad már?
Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás