Orbán Viktor: A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár





Magyarország miniszterelnöke péntek reggel a Kossuth rádió vendége volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.10.
Módosítva: 2023.11.10.
Orbán Viktor migráció ukrajna Európai Unió terrorizmus

Migráció, Európai Unió, nemzeti konzultáció, Ukrajna, 2024 – többek közt ezek kerültek terítékre a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol Orbán Viktor miniszterelnök volt a vendég.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején leszögezte: a migrációról szóló titkosszolgálati jelentés azt bizonyítja, hogy azt kell tenni, amit eddig. A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. A migránsok egyre agresszívebbek, és egyre durvább eszközökkel akarnak áttörni. A radikalizálódás mögött terrorszervezetek állnak – jelentette ki.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor nem lehet kitenni őket”

„Akinek nincs gyereke, az egy személyes ügyként gondol a migrációra, míg azok, akiknek van gyereke, azok teljesen másként gondolnak rá” – mondta Orbán Viktor. „Én hajlíthatatlan vagyok a migráció ügyében. Ha egyszer beengedjük őket, akkor nem lehet kitenni őket” – tette hozzá. Most módunk van megakadályozni, hogy ne jöjjennek létre migránsgettók – jegyezte meg a miniszterelnök. Hozzátette: az, hogy a baloldal migrációpárti, az teljesen érthetetlen, mert nemzeti egységnek kellene lennie ebben a témában.

A baloldal minden migrációpárti határozatot megszavazott

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Nyugaton beengedték a migránsokat, és innentől kezdve matematikai kérdés, hogy a különféle civilizációk aránya jelentősen meg fog változni. Ezt a helyzetet el kell kerülni Magyarországon, de sajnos nincs nemzeti egység ebben az ügyben, mert a baloldal minden migrációpárti határozatot megszavazott – mondta a kormányfő.  

Orbán Viktor: ne akarják megmondani azt, hogy ki tartózkodhat itthon

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem szabad, hogy ránk erőltessenek olyan migrációs politikát, ami tönkretesz minket.

Mi nem akarjuk megmondani a nyugatiaknak, hogy mit tegyenek, de ne akarják megmondani azt, hogy ki tartózkodhat itthon

– tette hozzá. Majd így folytatta: „Tolerálják a magyar álláspontot, és nem akarunk mini Gázákat Budapesten” – mondta. Majd kijelentette: a magyar toleranciaajánlatot azonban nem fogadják el, és ez a fő probléma. Migránsgettókat akarnak felépíteni Magyarországon.
Az európai választások egyik legfőbb tétje az lesz, hogy a migrációs politikában változás legyen.

Egy új idegenrendészeti törvényre van szükség

„A nemzeti konzultáció is nagy segítséget jelenthet Brüsszelben, ha kellő mennyiségű felhatalmazást kapunk” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint meg kell védeni a déli határt, és meg kell védeni az álláspontunkat Brüsszelben. Ahogy a migrációs nyomás erősödik, úgy kell szigorítani a szabályokat.
Egy új idegenrendészeti törvényre van szükség, hogy mindenkiről lehessen tudni, hogy milyen jogcímen és mennyi ideig tartózkodhat Magyarországon. Még ebben az évben elfogadják ezt a törvényt – mondta a kormányfő.  

Egység és közös cselekvés eszköze a nemzeti konzultáció

Orbán Viktor szerint a hatalom arra való, hogy megpróbálják a hatalmi eszközöket felhasználni arra, hogy egyes kérdésekben egység és közös cselekvés képessége jöjjön létre. Ennek az egyik eszköze a nemzeti konzultáció.

Az EU-t azért hoztuk létre, hogy béke és jólét legyen, de most háború van, és a gazdaság területén is lemaradás van

– tette hozzá. Sajnos több területen is rossz döntések vannak, és a brüsszeli elit egy globalista elit kezében van, és nem a mi érdekeinket szolgálják – mondta a kormányfő. Az emberek nem akarnak háborút és migrációt – tette hozzá a miniszterelnök.
A brüsszeli elit döntéseit egy globalista elit érdekében hozza meg.

Nem finanszírozzuk Ukrajnát

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Gerhard Schröder szavainak súlya van, és tény, hogy 2022-ben Isztambulban megvolt a megegyezés az orosz és ukrán fél között, de ezt az amerikaiak utasítására nem írták alá az ukránok. A konfliktust izolálni kellett már 2014-ben, és a legfőbb cél volt, hogy ez a két szláv ország közötti konfliktus legyen. Mára azonban globalizálódott az ukrán háború, és ez tönkretesz minket.
Orbán Viktor közölte, hogy amíg nemzeti kormány van, addig nem járul hozzá, hogy a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzák az ukrán államot.

Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásait nem lehet összekötni a hazánknak járó uniós pénzekkel

A következő másfél hónap a politika számára lesz nagyon nehéz, mivel a migrációs és az ukrán kérdések nagyon súlyos konfliktusokat okoz. Ukrajna nem áll készen az uniós csatlakozásra, és nem szabad megkezdeni a tárgyalásokat – tette hozzá. Az unió sok pénzzel tartozik Magyarországnak, mert különféle okok miatt nem akarják nekünk odaadni. Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásait nem lehet összekötni a hazánknak járó uniós pénzekkel – fogalmazott a kormányfő.
Ukrajnával kapcsolatos ügyeket nem lehet összekötni taktikai ügyekkel.

Ezt vállalta a kormány 2023-ban

A kormányfő 2023-ra azt vállalta, hogy a nyugdíjak értéke nem gyengül, a munkahelyeket megvédik, és a kormány csökkenti az inflációt. Ezt sikerült teljesíteni. 2024-re pedig a gazdasági növekedés visszaépítését vállalja a kormány – tette hozzá. A gazdasági növekedés pedig a bérek növekedésével fog járni, és erre reális esély van – mondta a kormányfő.

Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést, megszüntetné a kamatstopot és az extraprofitadókat

Orbán Viktor elmondta, hogyha az államadósság és a költségvetési hiány rosszul alakul, akkor Brüsszel bizonyos intézkedéseket léptethet életbe. Megjegyezte, persze vannak jó javaslatok, de rosszak is. Elmondta: a rosszak közé tartozik a rezsicsökkentés eltörlése, a kamatstop megszüntetése és az extraprofitadók megszüntetése.
Az utóbbiakról szóló vita már 2024-ben fog megtörténni, de szükséges egy új brüsszeli vezetés, hogy ezen a területen sikeresek legyünk – jelentette ki a magyar miniszterelnök.  





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás