Orbán Viktor: "Magyarországon annyi ember dolgozik





..., mint korábban még sosem.



Megosztás
Szerző: Ripost
Létrehozva: 2023.11.06.
Orbán Viktor beruházás szabály Magyarország

„Magyarország a magyaroké!” – közölte Orbán Viktor  az Országgyűlés azonnali kérdések órájában, válaszolva a baloldali pártok politikusainak. A miniszterelnök kijelentette, hogy egymillióval többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben, a vendégmunkások kapcsán pedig elmondta, hogy új törvényt terjesztenek a tisztelt Ház elé. Az orosz–ukrán háború kapcsán a kormányfő leszögezte, hogy azonnali tűzszünetre és békére van szükség, de beszámolt a kormány területfejlesztési terveiről is, miszerint Kelet-Magyarország fel tudjon zárkózni Nyugat-Magyarországhoz.

– A kormány beterjeszti az új idegenrendészeti törvényt az Országgyűlés elé – fogalmazott Orbán Viktor a parlamentben Kálmán Olgának, a Demokratikus Koalíció képviselőjének az azonnali kérdésére válaszolva. A miniszterelnök leszögezte, hogy vendégmunkásokat csak szigorú szabályok mellett lehet alkalmazni Magyarországon. Az első szabály az, hogy 

 

csak azokra az álláshelyekre lehet behozni vendégmunkásokat, amelyeket a magyarok nem tudnak betölteni.

– Magyarországon ma annyi magyar ember dolgozik, mint korábban még sohasem – szögezte le. Orbán Viktor azt is kijelentette, hogy Magyarország a magyaroké. 

A kormányfő kiemelte, hogy amikor a baloldal volt kormányon, hatszázezer magyar ember vesztette el a munkahelyét.

Minden magyar halála nagy veszteség az orosz–ukrán háborúban

– A magyar kormány folyamatosan követi a kárpátaljai magyarok részvételét az orosz–ukrán háborúban. Nagy veszteség ez Magyarország számára – ezt már Orbán Viktor a momentumos Bedő Dávid azonnali kérdésére válaszolta. A miniszterelnök jelezte, hogy nem csak Európának, de Magyarországnak és a kárpátaljai magyaroknak is az az érdeke, hogy minél előbb tűzszünet és béke legyen.

– Ha tudatában van annak, hogy kárpátaljai magyarok is meghalnak a háborúban, akkor támogassa azt, hogy minél hamarabb béke legyen – szólította fel Bedő Dávidot a kormányfő. Mint mondta, 

Magyarország minden lehetséges fórumon a tűzszünet és a béke mellett áll ki.

– Az a stratégia, hogy az ukránok harcolnak, mi pedig finanszírozzuk, megbukott. Ha tűzszünetet és békét akarunk, akkor új stratégia kell – tette hozzá.

Orbán Viktor: A magyarországi munkahelyek a magyarokat illetik meg

– Magyarország a magyaroké és a magyarországi munkahelyek is a magyarokat illeti meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Lukács László Györgynek, a Jobbik frakcióvezetőjének az azonnali kérdésére válaszolva, aki azt tudakolta, hogy mennyi vendégmunkást akarnak Magyarországra hozni.

 A kormányfő hangsúlyozta: a frakcióvezető rendszeresen ötszázezer külföldi munkavállalóról beszél, ami egy olyan javaslat, amit a kormány nem fogad el. 

A miniszterelnök szerint az elkezdett politika folytatására van szükség, 2010-hez képest egymillió magyar emberrel több dolgozik hazánkban, akkor a foglalkoztatottság 57 százalék volt, ma 75 százalék. Csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van, ezt kompromisszumok nélkül a kabinet érvényesíteni fogja – szögezte le Orbán Viktor.

A kormányfő felszólította az ellenzéki frakcióvezetőt, hogy ne akarjon a Jobbik behozni ötszázezer vendégmunkást Magyarországra. A magyaroknak nem kell együtt élniük a vendégmunkásokkal, akik csak korlátozott ideig tartózkodhatnak Magyarországon, kettő vagy három évig. Ezután el kell távozniuk Magyarországról. A kormány megalkotta a legszigorúbb idegenrendészeti törvényt külföldi példák alapján, ezt fogják a Ház elé terjeszteni, aminek a megszavazását kérte a kormányfő. 

A kormány terve, hogy Kelet-Magyarország fel tudjon zárkózni Nyugat-Magyarországhoz

– A kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel – közölte Orbán Viktor, válaszolva Tordai Bencének, a Párbeszéd társelnökének az azonnali kérdésére. A miniszterelnök elmondta, a kormány arra törekszik, hogy a nagyberuházásokat a területfejlesztés logikája mentén helyezze el az országban.

– Ha minden tervünket sikerül megvalósítani, akkor Kelet-Magyarország fel tud zárkózni Nyugat-Magyarország szintjére – ismertette a kormányfő. Jelezte, hogy az új területfejlesztési megosztottság az észak és dél között van, és most Dél-Magyarországra akarnak új beruházásokat vinni, nem pedig Soroksárra. – Az ország nemzetgazdaságának a jelentőségét emeli meg egy olyan beruházás, amely a kormány támogatását élvezi – húzta alá Orbán Viktor.

Orbán Viktor Toroczkai Lászlónak: Milyen nemzeti érdeket képviselnek önök?

Toroczkai László szerint a magyar kormány feladta a magyar érdekeken alapuló külpolitikát, azért, mert biztosította Izraelt a támogatásáról a Hamász terrorcselekményei után. – Önök egyedül maradtak az ENSZ-ben is Izraellel és az Egyesült Államokkal – vélekedett a Mi Hazánk elnöke. 

Orbán Viktor válaszában jelezte, hogy Magyarország sehol sem maradt egyedül. – Az ENSZ-ben Németország, Ausztria, Csehország és Horvátország is velünk szavazott. Ez egy közép-európai blokk, talán nem véletlen, hogy kialakult – mutatott rá a miniszterelnök. – Minden országnak, amelyet terrorakcióval támadnak meg, joga van az önvédelemhez és hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő – tette hozzá. 

A kormányfő jelezte: Magyarország álláspontja egyértelmű: a terrornak nincs helye sehol, és a terror semmire nem megoldás. 

– Azt szeretnénk elérni, hogy a konfliktus, ami ma egy terrorszervezet és egy állam konfliktusa, ne váljon államok közötti konfliktussá – jelezte a miniszterelnök.  

Toroczkai László szerint a harmadik világháború akkor robban ki, ha Izrael nem áll le, az ENSZ proklamációja pedig tökéletes volt. – Miniszterelnök úr miért nem üzen, hogy elfogadhatatlan, hogy több ezer civilt és gyermeket lemészárolnak? – vonta kérdőre a miniszterelnököt az ellenzéki politikus. 

Orbán Viktor válaszában jelezte: minden civil élet erőszakkal való elvétele elfogadhatatlan. Ami a túszokat illeti, Magyarország tett egy javaslatot az ENSZ-ben, hogy illesszenek be erről egy mondatot a szövegbe, amire nem voltak hajlandóak. 

– Milyen magyar érdeket képviselnek önök? – kérdezte ezek után az ENSZ-t felmagasztaló ellenzéki pártelnöktől Orbán Viktor.  

Több ezer ember munkahelyét mentette meg a kormány

– A Dunaferrt meg kellett menteni, mert több ezer ember dolgozott ott – mondta Orbán Viktor kormányfő Csárdi Antal LMP-s képviselő azonnali kérdésére válaszolva. A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány úgy döntött, hogy inkább a szabályok módosítását kéri annak érdekében, hogy ha sok munkahely forog kockán, el lehessen tekinteni bizonyos eljárási szabályoktól. Ezért 

a Dunaferr továbbra is működik és több ezer ember meg tudja keresni a családjának a kenyeret 

– mutatott rá a kormányfő. Hozzátette: a jövőben is a legtranszparensebben fognak eljárni, továbbá Gulyás Gergely miniszter még kiadott egy külön rendeletet, mely szerint a Dunaferr-re vonatkozó szabályt akkumulátorgyárakra nem lehet érvényesíteni. – Mit akar még többet, mindent megadtunk, amit kért – kérdezte Orbán Viktor, az ellenzéki képviselő figyelmébe ajánlva, hogy tanulmányozza a jogszabályt.









Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás