„Sírtam, annyira boldog voltam” – Lovas terapeuta nyerte az álomösztöndíjat





Lezárult a Padthai és az activé FiberShake nyáron meghirdetett közös ösztöndíjprogramja, melyre több száz pályázat érkezett. A 2 millió forint összértékű ösztöndíjat egy igazán különleges álom megvalósítása kapta.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.13.
Módosítva: 2023.11.13.
ösztöndíj pályázat terapeuta nyertes

2023 nyarán egy különleges ösztöndíjprogramot hirdetett meg a Padthai és az activé FiberShake csapata. A 2 millió forint összértékű pályázatra több százan jelentkeztek annak reményében, hogy közelebb kerülnek álmuk megvalósításához.

Kétmillió forintot nyert Bernadett álma megvalósítására 

Nehéz volt a győztes kiválasztása

„Hihetetlen érzés volt látni, hogy minden várakozásunkat felülmúlóan sok pályázat érkezett be, méghozzá nagyon színes, tenni akaró és sokszor szívszorító álmokat olvashattunk” – mondta Kanóczky Máté, a Padthai Wokbar ügyvezető tulajdonosa. – „A győztes előélete, jelenlegi helyzete és jövőbe tekintő céljai már összességében mindannyiunkat meglepett, de az, hogy milyen nemes cél érdekében tevékenykedik nap mint nap és milyen alázattal, odaadással és meg nem hátrálással megy előre, szerintem ez volt leginkább, ami miatt végül mellette döntöttünk.”

Az ösztöndíjat végül Andics Bernadett, a Holdnővér Műhely alapítója nyerte el. 

„Mivel magam is mozgássérült vagyok és elég régóta tanítok fogyatékkal élőket a lovas terápián keresztül, mindig is az volt az álmom, hogy egy saját műhelyt hozzak létre, a magam ura legyek, ne függjek senkitől, hanem tényleg azzal foglalkozzak, amit nagyon szeretek, és amivel segíthetek a sorstársaimnak” – mesélte Bernadett, aki falusi kis háza végében található telken tart terápiás foglalkozásokat.

Ezért is jelentkeztem a pályázatra szinte az esélytelenek nyugalmával, hátha az álmom megvalósításához segítség érkezik. Amikor megcsörrent a telefon és megtudtam, hogy én nyertem meg az ösztöndíjat, nem akartam elhinni, hogy sikerült. Annyi rossz dolog történt velem az utóbbi másfél évben, hogy nem is mertem arra gondolni, hogy ez sikerülhet. Sírtam, annyira boldog voltam.

A nyertes azt is elárulta, mihez kezd a 2 millió forinttal.

„Egyrészt nagyon fontos lenne, hogy legyen egy öltöző vizes blokkal, meg egy kis közösségi térrel, amit szerintem konténerekből létre lehetne hozni. Jó lenne, hogy aki ide jön, az kényelmesen érezze magát a foglalkozások előtt és után. A másik, ami szintén fontos és ami nagyobb összegbe kerül, az pedig a lovaspálya rendbetétele. Ezekre fordítom majd az ösztöndíjat” – árulta el Bernadett, akinek története a pályázat megálmodói szerint sokak számára inspiráló lehet.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás