Mankóval vett részt a jótékonysági futáson az izomsorvadásban szenvedő Dórika





Ugyan alig tud járni a 11 éves hajdúböszörményi Dórika, mégis igazi harcos: tavaly részt vett egy jótékonysági futáson, idén pedig már neki is gyűjtenek ezen a rendezvényen.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.04.14.
Módosítva: 2023.04.14.
Jótékonysági gyűjtés futás kislány beteg gyerek

Jótékonysági futást szerveznek május 28-án a téglási gokartpályán. A Tündérfutás nevű rendezvényen együtt futnak a teljesen egészségesek és a fogyatékkal élők, a nevezési díjakból befolyt összegből pedig fogyatékkal élő gyermekeket támogatnak. Idén az alapítvány debreceni szervezetének működésén túl, a befolyt összeg egy részét a 11 éves, izomsorvadásban szenvedő Dórikának a támogatására fordítják majd.  

Dórika kitartása példaértékű Fotó: Olvasói fotó

Dórika és édesanyja Hajdúböszörményben él egy aprócska albérletben. A kislány édesanyja, Anita igyekszik mindent megadni Dórinak, ami nem egyszerű, ugyanis mindössze négy órában dolgozik csak. Dórika egy, eddig még nem azonosított izomsorvadásban szenved, tavaly meg is kellett műteni, ráadásul egyszerre mindkét lábát. Fontos, hogy mozgassa, ezért jógázni és tornázni szokott. Sőt, igaz, hogy segítséggel, mankóval, de tavaly részt vett a TündérFutáson. Itt mindenki elolvadt az édes kislánytól, akinek hatalmas akaratereje van. Az alapítvány kuratóriuma ekkor döntött úgy, hogy idén őt szeretnék támogatni.

Nagyon meghatódtunk, amikor mondták, hogy támogatni szeretnék Dórikát. Nem is gondoltunk rá, hogy ilyesmi megtörténhet

– mondta el a Borsnak Igaz Nagy Anita, Dórika anyukája.

A kislányt 6 éves korában diagnosztizálták ezzel a betegséggel. Édesanyjának eleinte csak az tűnt fel, hogy Dórika folyton lábujjhegyen jár.

– Tavaly májusban mindkét lábát megműtötték, az Achilles-izmot hosszabbították meg. Szerencsére a műtét jól sikerült, hiszen augusztus végén, bár akkor még mankóval, a 7. Tündérfutáson sikerült végiggyalogolnia az 500 méteres távot.

Akkoriban, hogy ezt a távot sétálva megtegye, egy hatalmas célkitűzés volt számára, amit sikeresen teljesített

– árulta el a kislány édesanyja.

Anita és lánya utolsóként ért a célba, viszont a szervezők ugyanolyan örömmel és lelkesedéssel fogadták őket, mint a dobogósokat.

Nagyon aranyosak voltak! Természetesen idén is neveztünk már, és Dórika ezen a nyáron már mankó nélkül fogja megtenni ezt a távot

– büszkélkedett Anita. 

Dórika mindenkit elvarázsolt a versenyen Fotó: Olvasói fotó

A TündérFutás résztvevői négy táv közül választhatnak

– Van egy 500 méteres, 3500 méteres, 7000 méteres és egy 10 500 méteres táv. Azért ilyen változó a pályák hossza, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább testhezálló távot – mondta Tóth Zsé Ferenc, a Tündérkör alapítvány elnöke a Borsnak.

A nevezési díj 2000 forint. Ezért egy érmet, egy csomagot és ingyenes családi programokat is kapnak az indulók. A versenyt egy eredetivel mindenben megegyező, 1848-as mozsárágyú indítja.

Minden versenyen választunk 20 olyan gyermeket, akik mozgássérültek, viszont ennek ellenére indulnak a Tündérkörön. Ezek a versenyzők Különleges Tündér díjat kapnak. Tavaly Dórikát is kitüntettük ezzel a díjjal

– mesélte Ferenc.

Az alapítvány elnöke a Borsnak azt is elárulta, hogy Dórika legnagyobb vágya egy kiskutya.

Megkérdeztem, mire vágyik a legjobban, amire azt a választ kaptam, hogy egy kiskutyára. Természetesen az anyukájával előre egyeztettem az ötletről, nem csak úgy beállítunk egy kiskutyával

 – nevetett Ferenc, majd elárulta azt is, hogy az édesanya beleegyezését követően egy, eddig menhelyen élő kutyussal ajándékozzák meg a kislányt. 





 





Ezeket olvastad már?
Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás