Lassan egy éve kómában fekszik Szilágyi Ricsi, pici lánya várja haza





A lassan egy éve kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsiért csikorogtak a kerekek húsvétvasárnap Salgótarjánban. A jótékonysági ralis esemény célja 1 millió forint összegyűjtése volt, amivel a kómában fekvő Ricsi külföldi kezelését támogatják.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.04.12.
autóversenyző kóma Salgótarján Jótékonysági gyűjtés

Raliautóktól volt hangos vasárnap Salgótarján, ahol jótékonysági autós napot tartott a Mester Motorsport Club. A rendezvény célja Szilágyi Richárd fiatal raliversenyző külföldi kezelésének támogatása volt, aki közel egy éve fekszik kómában. Mint arról lapunk korábban már beszámolt, a fiatal bajnok navigátor szíve 2022 májusában, a Dunakanyar Rally pályabejárása közben állt meg hirtelen, minden előzmény nélkül. A raliversenyzőt felesége és kislánya várja haza.

Szilágyi Ricsi (jobbról) gyógyulását egy külföldi műtét segítené. Fotó: Parti Krisztina

1 millió forinttal közelebb a célhoz

Ricsi gyógyulását nagyban elősegítené egy külföldi kezelés, melynek ára 40 millió forint. A cél nincs messze, hiszen 20 millió forint már összegyűlt a fiatal édesapa javára. Salgótarjánban a Mester Motorsport Club szervezett jótékonysági autós vasárnapot Ricsiért, ahol a cél 1 millió forint összegyűjtése volt. A gyűjtés azonban a várakozásokat túlszárnyalva, meghaladta a célul kitűzött összeget. 

Nagyon nagy sikere volt az eseménynek, közel ezer résztvevővel. Volt, aki Szegedről utazott egészen Nógrád megyéig, hogy Ricsi gyógyulását támogathassa

– mesélt a sikerről Mester László, az esemény szervezője, aki a Metropolnak elmondta, hogy 36 raliversenyzővel és több, mint 80 tombolanyereménnyel várták az érdeklődőket. 

Megtelt a salgótarjáni hipermarket parkolója a kipufogógőz szerelmeseivel. Fotó: Szemi Sport Photography

Hatalmas sikere volt az eseménynek Salgótarjánban

Az esemény egyedisége, hogy Salgótarján polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, aki tavaly májusban ott volt Szilágyi Ricsi mellett a Dunakanyar Rally pályabejárásán, sőt: ő maga végezte Ricsi újraélesztését, amikor a navigátor szíve megállt. 

Megmutattuk, hogy Salgótarjánban összetartó ralis közösség van. Itt ha baj van valakivel, akkor oda kell magunkat tenni. A rendezvényen leszögeztük, hogy ez nem verseny. Vasárnap mindenki Ricsiért nyomta a gázt

– árulta el Mester László, aki hangsúlyozta, hogy jelenleg 1 millió 200 ezer forint körül áll az adomány, de még nem zárták le a bankszámlát, így még mindig lehet utalni, a közleményben megjelölve Ricsi nevét. A pontos végösszeget is kiszámolják hamarosan, összeadva a tombolából és az adománydobozokból befolyt összeget is. Az eseményen az érdeklődők nem csak nézhették a versenyzők mutatványait, de ki is próbálhatták milyen egy raliautóban ülni.

A résztvevők raliautóba ülve is támogathatták Ricsi gyógyulását. Fotó: Szemi Sport Photography

Nem ez az utolsó jótékonysági ralizás Nógrádban

A szervező elmondta, hogy mindenképpen szeretnének még ilyen eseményeket szervezni, hiszen a környéken mindenki „ki van éhezve" az autóversenyzésre. Mester László elárulta, hogy terveik között szerepel új helyszíneket felkutatni, ahol még több ilyen eseményt szervezhetnek az érdeklődőknek, jótékony céllal

 





 





Ezeket olvastad már?
Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás