RETRO RÁDIÓ

Szívszorító a kómában fekvő ralis és felesége története: „mindig azt éreztem, hogy együtt mindent le tudunk győzni"





Lassan egy éve annak, hogy szörnyű fordulatot vett Parti Krisztina és Szilágyi Richárd története. Tavaly májusban hirtelen megállt Ricsi szíve, aki azóta kómában fekszik. A bajnok ralist nem csak felesége, de újszülött kislánya is hazavárja, akivel még nem is találkozhatott az ifjú apuka.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.03.07.
autóversenyző tragédia adománygyűjtés kóma

Parti Krisztina és Szilágyi Richárd szerelmi története veszélyesen tökéletesen indult: februárban volt 7 éve, hogy megismerkedtek, 2 éve augusztusban pedig össze is házasodtak. A tragédia előtt két hónappal költöztek be közös álomotthonukba, tavaly áprilisban pedig azt is megtudták, hogy gyermekük lesz. Ekkor azonban nem várt dolog következett be: a fiatal férj szíve egy májusi pályabejáráson hirtelen megállt, azóta kómában fekszik.

Ricsi és Krisztina élete a tragédia előtt álomszerűen alakult  Fotó: Parti Krisztina

„Mindig azt mondtuk egymásnak, hogy együtt mindent meg tudunk oldani”

Ricsi életének kiskora óta fontos része a rali. Navigátorként és pilótaként is űzte ezt a sportot. Az életvidám, örökmozgó férfi épp a Dunakanyar Rally pályabejárásán lett rosszul, amikor váratlanul megállt a szíve.

Mindig is ilyen kapcsolatra vágytam, mindenben kiegészítjük egymást, igazi nagybetűs szerelem a miénk

– nyilatkozott a Ripostnak Krisztina, Ricsi felesége, aki 2022 decembere óta édesanya is. Elmondta: a tragikus napon 1 perc alatt összeomlott számára minden.

„Nem tudtam felfogni, talán a mai napig nem is fogtam igazán ezt fel. Mindig azt mondtuk egymásnak Ricsivel, hogy együtt mindent megoldunk, és ebben a helyzetben most nekem kell benne ezt erősítenem, hogy ki kell tartania. Ez a legkevesebb, amit tehetek érte most” – fogalmazott a kétségbeesett feleség.

Jankát még sosem tarthatta karjában az édesapja

Ricsi és Krisztina 2022 áprilisában tudta meg, hogy babát várnak. Rá egy hónapra azonban bekövetkezett a váratlan tragédia. Miután megállt Ricsi szíve, többszöri újraélesztés után napokig élet-halál között lebegett, majd oxigénhiányos állapot lépett fel nála és kómába esett. A fiatal versenyző azóta is éber kómás állapotban van, így a decemberben megszületett kisbabájukkal még csak nem is találkozhatott.

Nagyon nehezen viselem, hogy nincs velünk Ricsi, és talán napról napra egyre nehezebb lelkileg. Fáj, hogy nem élheti át velünk közösen a kislánya első nevetését, gagyogását

– osztotta meg Krisztina, aki várandósan is bejárt nap mint nap kórházban fekvő szerelméhez.

„Mindig hittem benne, ebben a helyzetben is hiszek benne. Tudom, hogy maximálisan azon van, hogy visszajöjjön közénk – tette hozzá az édesanya. 

Krisztina sokszor együtt nézte kómában fekvő férjével a raliversenyek élő közvetítését a kórházból   Fotó: Parti Krisztina

Ricsi gyógyulásáért az egész ralis közösség összefogott 

Hosszas kutakodás után Krisztinának egy németországi klinikával sikerült felvennie a kapcsolatot, ott a kiküldött orvosi leletei alapján fogadnák Ricsit, ugyanis biztató eredményeket értek el hasonló állapotban levő páciensekkel. A kezelés és a kiutazás azonban nagyon drága: a családnak 40 millió forintra van szüksége, hogy Ricsi megfelelő kezelésben részesüljön

Éppen ezért összefogott az ország ralis közössége, több városban is jótékonysági gyűjtést és autós eseményt szerveznek a pénz előteremtésére. 

Minden egyes kezdeményezést könnyes szemmel olvasok. Megható, hogy ennyi sok jó ember szeretne segíteni Ricsinek. Mindig mondjuk neki, ha valaki valamit kezdeményez a számára. Szerintem sosem gondolta volna, hogy ennyi ember gondol rá

– mesélte meghatódva Krisztina, aki bár tudta, hogy összetartó a ralis közösség, nem gondolta volna, hogy ennyire. 

Csaknem 20 milliót már sikerült összegyűjteni

A gyűjtés jelenleg körülbelül a felénél tart, még közel 21 millió forintra lenne szüksége a családnak Ricsi teljes kezeléséhez. 

„Az, hogy mikor gyűlik össze, sok mindentől függ. Bízom benne, hogy minél hamarabb, ugyanis Németországban egy teljes átvizsgálás várna rá, ami alapján a kinti specialisták összeállítanának egy egyénre szabott terápiát a számára” – árulta el a részleteket az ifjú feleség, aki bízik benne, hogy hamarosan összegyűlik a pénz és visszakaphatja élete szerelmét. 

Ricsi felesége mindent megtesz, hogy szerelme visszatérjen hozzá és kislányukhoz, Jankához   Fotó: Parti Krisztina

Ricsi jelenleg egy debreceni ápolási osztályon fekszik – állapota május óta sokat fejlődött. Reagál a környezetére, 3 hét után le tudták venni a lélegeztetőgépről és már az etetéssel is próbálkoznak nála, ám kommunikációra egyelőre nem képes. Pont ezért lenne szükség az intenzív rehabilitációra és gyógytornára, hogy fizikálisan erősödhessen a fiatal ralis navigátor.

Debrecenben azonban nem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök a kezeléshez, Magyarországon pedig nincs olyan intézmény, ami fogadni tudná Ricsit. Krisztina azonban nem adja fel: kitartóan bízik abban, hogy összegyűlik a pénz férje németországi kezelésére.  

Ha most hallana, azt mondanám neki, hogy tartson ki, és legyen még továbbra is nagyon erős, mert mindennél jobban szeretjük, és várjuk haza Jankával

– fogalmazott Krisztina.





 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás