„Nem bízunk, hanem hiszünk benne, hogy minden rendben lesz” – mosolyogva küzd Angyalka, a koraszülött kislány





Hendawy Angel, azaz Angyalka egy nem mindennapi kislány. Édesanyjánál a terhesség huszonhatodik hetében szó szerint eltűnt a magzatvíz, majd 2011. szilveszter éjjelén világra jött a kislány. A tündéri mosolyú gyermek bár beszélni és önállóan járni nem tud, már többször is rácáfolt orvosaira, és sosem adja fel.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2023.11.10.
Módosítva: 2023.11.10.
terápia koraszülött család beteg gyerek

Hendawy Angel 65 dekával és 32 centivel született szilveszter éjjelén 2011-ben. A kislányt csak Angyalkának szólítják, ami nem áll messze az igazságtól. Göndör fürtjei és hatalmas mosolya mindenkit elvarázsol, különleges nevét pedig egyiptomi származású édesapja után kapta. A 12 éves kislány élete során már többször is rácáfolt az orvosokra, és csodálatos módon fejlődik. Már a gyermek születése sem volt mindennapi: édesanyjánál ugyanis egy addig teljesen normális terhesség közben a 26. hétben eltűnt a magzatvíz. Nem elfolyt, hanem eltűnt, amire azóta sem tudnak magyarázatot adni az orvosok. Angyalka megszületett, majd 116 napig a pécsi kórházban volt. 

Angyalka igazi küzdő, aki soha nem adja fel, szüleivel együtt – Fotó: Facebook / Angyalka léptei

Igazi csoda a 7. napon

Angyalka már a születésekor bizonyította, hogy igazi túlélő, aki sokat megfog tenni magáért. Édesapja kultúrájában a hetedik nap a sorsdöntő, így bár az orvosok azt mondták, hogy nem sokat jósolnak neki, a szülők igyekeztek nem aggódni és reménykedni. A csoda pedig meg is történt: Angyalka a hetedig napon elkezdett fejlődni és letisztulni. Nem ez volt azonban az egyetlen eset, hogy Angyalka bizonyította az orvosoknál akaraterejét.

Két hónapos korában kiderült, hogy a szemével baj van. Az orvosok azt mondták, hogy vagy megműtik, de akkor lehet, hogy nem ébred fel, vagy nem műtik meg, és megvakul

– mesélt a hihetetlen döntéshelyzetről Hendawy Zsanett, Angyalka édesanyja. A szülők hosszas vívódás után úgy döntöttek, hogy nem műttetik meg Angyalka szemét. Rá három hétre az orvosok közölték: a vizsgálatok alapján a kislány szeme rendben van. Azóta Angyalka minden fejlesztést kipróbált, amit lehet, hiszen a kislány fejlődésében le van maradva kortársaitól, nem tud beszélni és önállóan járni sem, valamint izmai egyszerre voltak feszesek és lazák. Volt olyan, hogy egy héten 8 helyre vitték terápiára, a lovaglástól kezdve a robotterápiáig, hatalmas eredményeket érve el.

Ő hatalmas küzdő, kiegyensúlyozott, boldog kislány, aki nem érzi magát másnak a többi gyerekhez képest. Speciális iskolába jár, 4. osztályos, ahol kitűnő tanuló. Egy igazi szeretetbuborék veszi körül, bárhová is megy, ami remélem, így is marad

– hangsúlyozta az édesanya, aki férjével együtt sosem tette fel a kérdést, hogy miért történt mindez a kislányukkal. Nem kerestek okokat és magyarázatokat, csak a jelenlegi helyzetből próbálták kihozni a maximumot. Így érték el, hogy Angyalka már tudja magát egyenesen tartani a járássegítő eszközben, le tudja tenni a talpát a földre, és járássegítővel közlekedni is tud, kerekesszékkel is. 

Angyalka folyamatosan küzd az önálló járásért – Fotó: Facebook / Angyalka léptei

„Egyszer talán teljesül az álmunk”

A Hendawy család válláról jelentős terhet levesznek a családtagok és a barátok. Így a szülőknek csak Angyalkával kell foglalkozniuk és a munkával. Az ismerősök folyamatosan jótékonysági eseményeket szerveznek Angyalkának, ezzel támogatva anyagilag a család kiadásait a terápiákra.

Arra törekszünk, hogy ezeken az alkalmakon ne csak kérjünk, hanem adjunk is. Így ezek általában gyerekeknek szervezett programok: halloweenparty, óriás játszótér vagy épp gyereknap, ahol lehetőség van Angyalka támogatására is

– részletezte Zsanett, hozzátéve, hogy ezeken az eseményeken összegyűlik a pénz egy része, amire szükség van a terápiák és fejlesztések kifizetésére, a maradékot pedig ők adják hozzá saját keresetükből. 

Nagyon megható, hogy ennyien összefognak értünk városszinten. Angyalka mindenben a maximumot nyújtja, rajta nem fog múlni a fejlődése.” 

Nem bízunk, hanem hiszünk benne, hogy minden rendben lesz. Egyszer talán teljesül az álmunk, hogy a kislányunkkal sétálva beszélgetünk

– zárta gondolatait az édesanya. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás