Rúzsa Magdi a koraszülött babái első heteiről vallott: „Végigzokogtam azt a harminc percet”





Rúzsa Magdi a hármas ikrei születése utáni időszakról vallott. A saját tapasztalatai miatt úgy érzi, most neki kell segítenie a hasonló cipőben járókon.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2023.10.28.
Rúzsa Magdi hármas ikrek inkubátor

Hármas ikrei születése alighanem Rúzsa Magdi életének legérzelmesebb pillanata volt. A bébik a várandóssága 34. hétében, kis súllyal születtek, így jó ideig a koraszülött osztályon, inkubátorban kezelték őket. A vajdasági énekesnő ritkán beszél erről az időszakról, ám most kivételt tett.

Koraszülötteket segít Magdi

Számos más ismert ember mellett Rúzsa Magdolna is jószolgálati nagykövetként segíti idén a Jónak lenni jó! nevű kezdeményezést, ami a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekeket hivatott támogatni.

A Máté Péter-díjas énekesnő – aki egyébként eredetileg szülészeti és nőgyógyászati nővérként végzett – a saját bőrén tapasztalta, mennyire fontos a koraszülöttek támogatása. Az ő gyerkőcei, Lujza, Zalán és Keve a várandóssága 34. hetében születtek, s heteket töltöttek még a koraszülött osztályon.

„Végig zokogtam azt a harminc percet"

Kórházban voltunk a három pici babámmal, akik inkubátorban voltak, és néha kivették és rátették őket a mellkasunkra, hogy érezzék az anya meg az apa közelségét. Egy ilyen pillanatban érkezett egy nagyon kedves ügyvédnő, aki járt a gitárjával szobáról szobára és énekelt, hogy ezt az egész feszültséget egy kicsit feloldja." 

Egyszerűen végigzokogtam azt a harminc percet, a szó legszebb értelmében csodát adott nekem az a hölgy

– idézte fel a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában a 2022 februárjában történt megható pillanatokat. A kicsik azóta rohamtempóval növekszenek, Magdi néhány napja egy erdei kirándulásról osztott meg fotót, ahol a három testvér kézen fogva sétálva élvezi a természetet, szeptemberben pedig egy nagyobb utat is bevállaltak: Rómába utazott a család.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás