RETRO RÁDIÓ

„Kincső álma, hogy egyszer önállóan járhasson” – összegyűlt a pénz a 10 éves kislány különleges műtétjére

Elképesztően jól halad az adománygyűjtés annak a 10 éves kislánynak a kezelésére, aki központi idegrendszeri bénultsággal küzd. A januári barcelonai műtétre és az azt követő egyéves terápiára már össze is gyűlt a millió feletti összeg. Kincső édesanyja mesélt a Metropolnak gyermeke betegségről, valamint a gyógyulás útjáról.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.08.
Módosítva: 2023.11.08.
betegség adománygyűjtés műtét gyógyulás beteg gyerek

Kincső koraszülöttként jött világra. Először nem is tudták, hogy bármilyen problémája lenne, azt hitték, csak le van maradva kicsit a többiekhez képest, így csak később derült ki, hogy mi a baja: centrális parózis, azaz központi idegrendszeri bénultság. Az agyban van valamiféle elváltozás, amely miatt az izmai helytelen irányítást kapnak, ezért állandóan feszülnek, ami a legnagyobb problémát a járásban okozza. Most azonban egy különleges kezelésnek köszönhetően alapjaiban változhat meg a kislány élete. A műtétre és az azt követő terápiára adományokból gyűlt össze a pénz.

Kincső koraszülöttként jött világra, emiatt alakulhatott ki a betegsége – Fotó: Braunitzerné Beliczai Tamara

Ezt a mértékű segítséget álmomban sem tudtam volna elképzelni

– mondta Kincső édesanyja, Katalin.

A műtétet egy erre szakosodott híres orvos, dr. Igor Nazarov végzi Barcelonában. A beavatkozás lényege, hogy bemetszik a hártyaszerű képződményeket, amelyek gátolják Kincső izmainak a rugalmasságát. A műtét azonban semmit nem ér terápiás kezelés nélkül, ezért az a legfontosabb, hogy az közvetlen utána elkezdődjön. A januári beavatkozásra és az alap terápiára már összegyűlt a pénz, azonban az adománygyűjtés nem áll le, a második évre is folytatják a beérkező összegek fogadását. 

„Nem is volt tervben, de mivel hamar összegyűlt az addigi pénz, ezen felbuzdulva folytattuk” – fejtette ki az édesanya, aki azt is elmesélte nekünk, hogy gyermeke egy nagyon nyitott, nagyon okos, érdeklődő kislány. Imád lovagolni, és a hegedülésbe is beleszeretett. Szereti a természetfilmeket, az állatokat és a növényeket. Minden érdekli, sokat olvas, kíváncsi mindenre, mint egy „szivacs”, szívja magába az információt mindenről. Nagyon szeret alkotni, festeni, szereti a kézműves dolgokat. Mindezek ellenére vannak nehezebb napok, pillanatok.

Kincsőnek nincsen igazi gyerekkora

– mondta elcsukló hangon Katalin, aki hozzátette, szerinte róla nem lehet elérzékenyülés nélkül beszélni, mert „tényleg egy csoda”, nagyon sokat segít nekik, hogy mindig mosolyog és pozitív a hozzáállása.

Kincső imád új dolgokat tanulni – Fotó: Braunitzerné Beliczai Tamara

Ide kattintva Te is tudsz Kincsőnek segíteni.

Emellett vannak események, ahol szintén lehet támogatni a kislány gyógyulását. Korábban például a Lázár Bence emlékgálán ő végezhette el a kezdőrúgást. Katalin azt is megosztotta a Metropollal, hogy az esemény előtt egy perccel Kincső közölte, hogy ő akkor bemegy egyedül a pályára. Legközelebb pedig Kincső kedvenc bandája, a Bordó Sárkány is koncertet ad tiszteletére december 16-án Kecskeméten. Ez nagyon sokat jelent, mivel miattuk szereti ennyire a hegedűt a kislány.

 

 

Ezeket olvastad már?
Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Hátborzongató dolgok derültek ki Maddie feltételezett gyilkosáról

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Elvitték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Botrány: meghurcolták a rendőrök a tízéves kisfiút, az anya kártérítést követel

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Háromszor támadt ez az állat egy nőre Terézvárosban

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás