„Megterveztem a saját temetésemet” – borzalmas felfedezést tett a nászútján az ifjú feleség





Egy éles szemű menyasszony elárulta, milyen szörnyűséggel töltötte el, hogy mindössze a nászútja harmadik napján felfedezte a mellrák első jeleit.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.10.18.
rák férj feleség nászút

Emma Barker épp egy thaiföldi utazáson élvezte a nászút boldogságát, amikor a bikinijét felvéve észrevett egy csomót. A 29 éves újdonsült feleség számára lélekromboló volt a váratlan felfedezés, ugyanis 2016-ban megtudta, hogy hordozza BRCA1 gén mutációját, amely összefüggésbe hozható a mell- és petefészekrák magasabb arányával.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
A fiatal nő azonnal tudta, hogy komoly a dolog – Fotó: PopTika / Shutterstock

A teljesen összetört Emma megpróbálta tovább élvezni a nászútját, ennek érdekében pedig még férje, Tom előtt is titokban tartotta a felfedezést egészen addig, amíg haza nem értek Manchesterbe

2016-ban tudtam meg, hogy bennem van a BRCA1 gén, és tudtam, hogy megnövekedett a petefészek- és mellrák kockázata, de azt mondták, hogy ez nem fog bekövetkezni 40 éves koromig. Az orvosok azt mondták akkor, hogy »menj, éld az életed, szülj gyereket, és 15 év múlva gyere vissza hozzánk«

– emlékezett vissza Emma.

Ám a fiatal nő a 2018-as decemberi álomnászútja mégis rémálommá változott, amikor felfedezte a csomót. A nő úgy írta le a daganatot, hogy „olyan érzés volt, mint egy golyó”.

Nem éreztem félelmet, de egyszerűen lélekölő pillanat volt. Úgy éreztem, hogy minden ragyogóan ment, minden nagyon izgalmas volt, szinte mintha minden túl jól ment volna az életben. De pontosan tudtam, hogy mi fog történni onnantól kezdve.

Nem sokkal karácsony előtt hazaérkezve Emma elmondta, hogy sírva fakadt, amikor rájött, hogy a csomó még mindig ott van, és elmesélte férjének, Tomnak a félelmeit. A házaspár azonnal elment a háziorvoshoz, de az ünnepi időszakot ki kellett várniuk, hogy valaki fogadni tudja őket.

Majd jött a megsemmisítő hír: 2019 januárjában Emmánál ösztrogénreceptor-pozitív (ER-pozitív) mellrákot diagnosztizáltak. Majd jött az újabb sokk, amikor a kezelésre várva egy másik csomót is találtak, kiderült ugyanis, hogy tripla negatív mellrákja van.

Emma felvette a harcot

Az a rák egy agresszívebb formája, amely évente 8000 nőt érint, és a kezelést követő öt éven belül nagyobb valószínűséggel tér vissza. Emma ezt követően kimerítő kezelési menetrendbe kezdett: kettős masztektómia, nyirokcsomó-eltávolítás, sugárkezelés és kemoterápia.

Mindezek tetejébe Emma és Tom még egy IVF-kezelésbe (lombik programba) is belekezdett, arra az esetre, ha a kemoterápiás gyógyszerek miatt esetleg terméketlenség lépne fel.

Beszélnem kellett Tommal az örökbefogadásról, és arról, hogy mi lenne, ha lenne egy gyerekünk, és én nem lennék itt. Ezek olyan dolgok, amiken nem szabadna gondolkodni ebben a korban, de ő végig támogatott

– mesélte Emma, majd úgy folytatta:

Megterveztem a saját temetésemet, mindent Tomért csináltam, arra az esetre, ha a legrosszabb történne. Akkor nem mondtam el neki, csak amikor már jobban voltam, helyette egy barátomnak mondtam meg, hol találja meg a terveket, ha úgy alakulna a dolog.

Emma végül 2019 augusztusában befejezte a kezelést, és hormonterápiára került, hogy csökkentse a rák kiújulásának esélyét. Szerencsére a rák még nem tért vissza, de 70%-os esélye van arra, hogy a következő években visszatér a betegség.

Megérkezett a csoda a házaspár életébe

A kemoterápia óta a párnak már egy „csodababája” is született: a kislány az Autumn nevet kapta és természetes úton fogant.

Minden napot élvezek, mert az ember rájön, milyen törékeny az élet egy ilyen dolog után, és hálás vagyok, hogy ezt már ilyen korán tudom

– idézi a Mirror a most 33 éves Emma szavait.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás